Мениджърът на Манчестър Сити - Мануел Пелегрини очаквано не бе доволен след поражението на тима му с 0:2 от Арсенал на "Етихад".

Чилийският спец побърза да коментира най-дискусионното положение в срещата, заявявайки на всеослушание, че според него дузпа за 0:1 по-скоро не е имало.

В 24-ата минута на мача Начо Монреал се свлече в наказателното поле, след съприкосновение с Венсан Компани, реферът Майк Дийн посочи бялата точка, а Касорла откри резултата.

"Какво мога да кажа след такъв двубой? На първо място искам да похваля дисциплинираната игра на опонента ни, който успя да ни надиграе в голяма част от времето.

Трябва обаче да загатна, че лично за мен дузпа срещу Монреал нямаше. Контактът бе или много лек, или въобще никакъв, а съдията някак прибързано даде своя сигнал.

И от страна на Компани не бе нужно да подхожда по този начин към въпросната ситуация, но продължавам да твърдя, че нарушение нямаше.

Какво следва? Ами нещата са повече от ясни за нас. Скоро предстои дерби и с Челси, в което вече няма как да си позволим резултат като днешният. В този сблъсък ще съсредоточим всички свои налични усилия и потенциал".