Манчестър Сити изненадващо загуби от Арсенал на своя "Етихад" с категоричното 0:2, в дербито между двата тима от 22-ия кръг на английската Висша лига.

Попаденията за победителите реализираха Санти Касорла и Оливие Жиру.

Домакините остават на втората позиция във временното класиране, като разполагат с актив от 47 точки - 5 по-малко от лидера Челси.

Гостуващият тим се намира в повече от добра серия, като в последните си 5 мача е записал 4 успеха и вече е част от Топ 5 в подреждането.

ВИДЕО от най-интересните моменти в мача вижте ТУК!

За Сити добрите новини преди началото днес бяха свързани със завръщането в състава на капитана Венсан Компани и появата сред титулярите на Кун Агуеро, докато в редиците на Венгер стартираше Аарън Рамзи, който бе измъчван от поредица неприятни контузии.

През първите 45 минути на терена имаше само един господар, в лицето на отбора на домакините. За изненада на всички специалисти, домакините изпитваха сериозни затруднения в преодоляването на отбраната на лондончани, въпреки наличието на Серхио Агуеро в атаката си.

 width=

За цялата първа част на мача Сити не успя да отправи нито един точен изстрел в очертанията на вратата на Оспина - нещо, което съвсем не е привично за състава на Пелегрини, а едва ли бе и по вкуса на феновете на "небесносините".

 width=

В 24-ата минута Арсенал излезе напред в резултата, което по-скоро бе логично, с оглед демонстрираното от двете единайсеторки на терена.

Начо Монреал се включи в поредната акция на "артилеристите", но след съприкосновение с Венсан Компани се свлече в наказателното поле, поглеждайки с очакващ поглед към рефера Дийн. От своя страна той бе категоричен, че нарушение е имало и посочи бялата точка. Зад топката застана щатният изпълнител на подобни положения за лондончани - Сантяго Касорла, който не сгреши, давайки преднина на Арсенал в резултата - 0:1!

 width=

Повторенията показаха, че ситуацията при дузпата е повече от дискусионна, както обикновено се случва в срещите, ръководени от Майк Дийн, но така или иначе голът бе зачетен, а превъзходството на "топчиите" - узаконено.

 width=

Нова промяна в резултата, в рамките на първото полувреме, не бе регистрирана и гостите се оттеглиха в почивка с гол аванс.

Вторите 45 минути стартираха с промяна в постройката на Пелегрини, като в игра, на мястото на Милнър, се появи Йоветич.

Манчестърци заиграха на доста по-различни обороти, отколкото се представяха до момента, като натикаха опонента си в собствената му половина.

Вместо обаче те да стигнат до изравнителния гол, Арсенал удвои преднината си в резултата след 66 минути игра.

Първият голмайстор в мача - Санти Касорла центрира от свободен удар, а оставеният непокрит Оливие Жиру прати хладнокръвно кълбото в мрежата за 0:2, хвърляйки в сериозни размисли мениджъра на домакините.

 width=

Пелегрини предприе още няколко промени в състава си, но те така и не водеха до нещо по-сериозно, поне що се касае до цифровото изражение на разликата между двата тима на игрището.

 width=

Десетина минути преди последния съдийски сигнал Йоветич пропиля едно от най-чистите положения за гол, в полза на Сити в срещата, като от около 3-4 метра не успя да намери рамките на вратата.

Ето и избраниците на двамата мениджъри, с които те започнаха тази вечер:

СИТИ: Харт, Компани, Демикелис, Клиши, Сабалета, Милнър, Силва, Фернандиньо, Фернандо, Навас, Агуеро

АРСЕНАЛ: Оспина, Мертезакер, Начо, Кошелни, Белерин, Касорла, Коклен, Рамзи, Окслейд-Чембърлейн, Санчес, Жиру

Мненията след Дербито на деня във Висшата лига:

- Венгер: Искам сега да чуя критиците ни...

- Пелегрини: Дузпа нямаше, хвърляме всичко срещу Челси

- Касорла скромничи: Жиру е най-важният ни футболист

- Рамзи: Превзехме крепостта на Сити