"Желанието на всички футболисти в националния отбор е Станимир Стоилов да остане на поста селекционер", разкри вратарят Димитър Иванков след победата с 2:1 над Беларус.

"Видя се, че Мъри работи добре, както с клубния си отбор Левски, така и с националния отбор. Дано да имаме късмет неговото желание и желанието на ръководството и на всички футболисти да съвпадне и той да остане, но аз лично се съмнявам", каза Иванков.

По въпроса с дузпата в началото на срещата националният страж заяви - "Направих неприятна грешка в началото, но хубавото е, че не се оказа фатална. След това положение аз и моите съотборници в защита се справихме на едно добро ниво. Не мога да преценя дали имаше дузпа, но е факт, че съдията я е отсъдил.

Опитах се да не играя за топката, защото ми беше ясно, че в позицията, в която беше Александър Хлеб, ще търси съприкосновение с мен и ще играе единствено за дузпа. За съжаление успя да я издейства.

Тежко беше, че започнахме с 0:1 в началните минути, но радващото е, че успяхме да обърнем резултата. Имахме и още положения, с които можеше и да довършим противника. Благодаря на всички, които дойдоха да ни подкрепят в това неприятно време.

Мартин Петров срещу БеларусЕдин от героите за България - авторът на изравнителното попадение Мартин Петров (на малката снимка), успокои привържениците, че няма проблем с новата травма в дясното коляно.

"Коляното издържа, явно лечението и непрестанните компреси са си казали думата. Благодаря на верните ни привърженици, които уважиха отбора въпреки дъжда и отново ни помогнаха в тежък момент", заяви футболист номер едно на България за 2006-та година.

Другият голмайстор, авторът на победното попадение Чавдар Янков, призова за спокойствие преди важното гостуване на Холандия през септември. "Нека първо си починем добре, пък тогава ще мислим за Холандия", заяви плеймейкърът на елитния германски Хановер.