Здравко Лазаров подписа официално за 2 години с руския Шинник (Ярославъл), научи Топспорт.бг.

От вчера Електричката е в Русия, където се срещна с хората от ръководството на тима, както и с треньора Сергей Юран, който до последно настояваше за осъществяването на трансфера. Руснаците са предложили отлични условия на Здравко, които той е приел без да се замисля. Преди време в Шинник се подвизаваше и Мартин Кушев, който сега е играч на Амкар (Перм). Вратарят Радостин Станев също е играл в тима от Ярославъл. Сега стражът е гласен за Спартак (Варна), с които трябва да започне подготовка на 7 януари.

Тимът от Ярославъл спечели промоция за руската Висша лига, след като финишира на първото място във втория ешелон с 2 точки пред Терек (Грозни), където играе Атанас Борносузов.

Досега Електричката бе играл в родното първенство и в Турция, където носи екипите на Коджаелиспор, Газиантепспор и Ерджийеспор. През лятото той се завърна в Славия, като игра в 8 срещи на "белите" през есенния полусезон, в които реализира 4 гола.

В майсторската група на "братушките" ритат още българите Георги Пеев, Мартин Кушев и Захари Сираков (и тримата в Амкар), Александър Младенов (Том Томск), Ивайло Петков (Кубан) и Цветан Генков (Динамо Москва). В новото първенство във Висшата лига ще рита и Атанас Борносузов, който е играч на спечелилите промоцията за елита Терек (Грозни).

Последният клуб на Лазаров - Славия, няма да прибере нищо за трансфера, тъй като играчът бе постигнал устна договорка с Венци Стефанов през лятото, че ще го пусне след края на полусезона в чужд клуб без спънки и без трансферна сума.