Новото попълнение на Шинник (Ярославъл) Здравко Лазаров сподели, че е много щастлив за преминаването си в Русия.

"Хората от Шинник са много любезни. Разбрахме се бързо. Предложиха ми отлични условия, на които нямаше как да устоя. Договорът ми наистина е за 2 години", сподели Електричката пред Топспорт.бг.

Лазаров допълни, че не е бил търсен от турския Анкараспор. През миналата седмица, когато Лазаров беше в Истанбул по лични дела, очаквал обаждане от отбора от Анкара, но това не станало.

"Имах две оферти от Втора Бундеслига - от Падерборн и от Кайзерслаутерн, но тази от Шинник е най-добрата", каза още крилото. 

Здравко ще се завърне в България утре, а след Нова година отново ще отпътува за Русия, за да се присъедини към подготовката на Шинник, с които ще играе в руската Висша лига.

В майсторската група на "братушките" ритат още българите Георги Пеев, Мартин Кушев и Захари Сираков (и тримата в Амкар), Александър Младенов (Том Томск), Ивайло Петков (Кубан) и Цветан Генков (Динамо Москва). В новото първенство във Висшата лига ще рита и Атанас Борносузов, който е играч на спечелилите промоцията за елита Терек (Грозни).