Във връзка с появилата се информация, че фенове на Берое са били бити в Бургас, старозагорци разкараха пред Топспорт.бг подробности около ситуацията:

"Група от 6 наши момчета, отишли още в петък в Бургас, е отседнала във въпросното заведение "Розмари" в деня на мача. Там случайно се оказва "известния български хулиган" Джимито, който е фен на Нафтекс. Същият този се представя на момчетата колко голям хулиган е, след което започва да звъни по телефона и събира 30 други фенове на Нафтекс. Всички те влизат в кафето и атакуват нашите момчета. Повторение на случката от преди години - 30 срещу по-малко от 10.

Нашите отвръщат на атаката, има само 1 пострадал. Всички старозагорци бяхме на стадиона и подкрепяхме отбора. Няма приети в болница. Това е в общи линии, всичко друго е измислица. За пореден път сме отвратени от изопачаването на факти за сблъсъци на фенове, правено умишлено от българските спортни журналисти без самите те да са били свидетели на случилото се и без да са потърсени двете страни", се казва в съобщението на феновете на Берое.