Нападателят на Славия Тодор Колев се очаква да дебютира днес с екипа на Алемания (Аахен) в контролата срещу белгийския Андерлехт, която започва в 20,00 часа българско време.

От снощи Тошко е в Германия, където ще изкара проби в следващите няколко дни. Не е изключено Колев да играе и срещу Локо (Сф), тъй като за 29 юли е предвидена контрола между Алемания и "железничарите".Гуидо Бухвалд

От ръководството на германския клуб нееднократно заявиха, че усилено търсят защитник и нападател. Треньорът на Алемания Гуидо Бухвалд (на малката снимка) изгледал няколко видеозаписа с мачове на Тодор Колев, но за всеки случай искал да се убеди в качествата му и като го изпробва в няколко контроли на тима.

Любопитното е, че пред Топспорт.бг президентът на Славия Венцеслав Стефанов категорично отрече, че Колев е заминал за Германия - "Каква Алемания? Кой ви дава тези грешни информации? Няма такова нещо. Факт е, че много отбори желаят Тошко в редиците си, но за момента няма нищо конкретно. Най-сериозния интерес към него е от клубове от Германия. Той е желан и от Русия, Италия и Холандия."

От лагера на Славия в Банско пък сподели за Топспорт.бг, че Колев е заминал снощи за Германия.

"Тошко няма да е при нас в следващите няколко дни. Няма да играе и в днешната контрола с Вихрен. Сигурно ще бъде продаден, което ще ни принуди да търсим класен негов заместник", сподели треньорът на "белите" Стевица Кузмановски.

Президентът на Славия Венци Стефанов потвърди, че Тодор Колев е бил пред трансфер в румънския Рапид (Букурещ), за което "Топспорт" информира преди дни.

"От Рапид много го искаха, но не се разбрахме", каза Стефанов.