Вратарят на Монтана Веселин Цветковски се оправя, каза за агенция Стандарт Нюз изпълнителният директор на болницата в града д-р Цветан Тодоров.

В неделя след инцидент на стадион „Огоста” по време на мача на Монтана с Черно море – Варна, е бил докаран с линейка в спешното отделение. След това е настанен в хирургията на лечебницата.

"На Цветковски веднага е направен скенер, тъй като е бил ударен в главата, обясни д-р Тодоров. Увреждания на главния мозък няма, категорични са лекарите. Няма и кръвонасядания", обясни подробно докторът, който е специалист по образна диагностика.

Вратарят обаче остава в болницата със счупен нос и кръвонасядания около клепачите. "Мозъчното комоцио вече отминава и ден след случая момчето се чувства по-добре. Няма опасност за живота му", каза още д-р Тодоров.

Специалисти от отделението по „Уши, нос и гърло” днес ще решават дали в хирургията или в тяхното отделение ще бъде лекуван носът на вратаря, допълни д-р Тодоров.

Вратарят Веселин Цветковски бе ударен грубо от нападателя на Черно море Мирослав Манолов в 25-тата минута на мача.

Очевидци разказват, че след удара на бутоните Цветковски останал на земята с кръвясало око. Веднага станало ясно, че ударът е бил жесток и вратарят не може да продължи играта. Откаран е веднага за спешна медицинска помощ.