Ботев отстрани Локо (Сф) на 1/4-финал и се класира на 1/2 финал за купата на България. "Канарчетата" треснаха "железничарите" насред София.

През целия мач гостите от Пловдив имаха тотален превес на терена, създадоха и повече голови положения.

Още в началото на срещата "жълто-черните" имаха шанс да вкарат, но Георги Христов от пряк свободен удар не намери вратата на Голубович.

В 33-ата минута талантливият нападател на гостите Георги Какалов центрира от корнер и илиян Гаров с глава изведе гостите напред в резултата.

През второто полувреме гостите отново имаха повече голови положения. Още в 46-ата минута Минев центрира в наказателното поле на Локо (Сф), но Величко Величков от три метра не успя да намери мрежата на Голубович.

В 54-ата минута Какалов центрира, но Минев прати топката от външната страна на мрежата пазена от сръбския страж на домакините.

В следващите няколко минути "железничарите" натиснаха, но не стигнаха до нищо по-сериозно пред вратата на Лилчо Арсов.

Минута преди края на срещата Ботев тотално уби интригата, след като повече с 2:0. Георги Христов влезе в наказателното поле на Голубович, вратарят го фаулира и съдията посочи бялата точка. Христов застаната зад топката и оформи крайното 2:0 за Ботев. Гостите имаха шанс и за трети гол, но Какалов стреля в аут.

ОТЗИВИ СЛЕД ДВУБОЯ: