Левски загуби от Динамо (Киев) с 1:2 в първата си контрола играна в курорта Елат в Израел. Официален дебют начело на украинците направи Юри Сьомин.

Първата възможност в срещата се откри пред играчите на Левски. Още в 6-ата минута Николай Димитров проби отляво, пусна топката успоредно на голлинията към бразилеца Жоазиньо. Нисичкият халф стреля, но стражът на Динамо Шовковски успя да парира удара, а след това защитник изчисти далеч от наказателното поле на украинците. В началните минути добри изяви имаше Жоазиньо, който бе най-деен за „сините” през първата част.

В 12-ата минута Жоао Карлош се озова в добра позиция и стреля, но топката бе избита от защитник на Динамо. След това тя попадна в Зе Суарес, който от няколко метра не успя да открие резултата за Левски. Само две минути по-късно украинците имаха добра възможност за гол. След разбъркване в наказателното поле на „сините” нападателите на Динамо не успяха да се ориентират добре и топката излезе в аут. В 23-ата минута Гусев стреля, но коженото кълбо мина покрай вратата на Георги Петков.

В 28-ата минута Нинкович напредна през центъра, стреля от границата на наказателното поле и откри резултата в полза на украинците. В 35-ата минута Жеан Карлош бе изведен сам срещу Шовковски, но стражът на украинците излезе предвидливо и предотврати опасността. Няколко минути по-късно при контраатака на динамовци Нинкович можеше да удвои резултата, но Петков бе на мястото си и спаси удара му. В 40-ата минута Жеан Карлош засече с глава центриране, но топката мина на сантиметри от страничната греда на вратата на Шовковски.

Три минути преди края на първото полувреме Динамо поведе с 2:0 след гол на Гусев. Футболистът навлезе в наказателното поле на „сините” бе оставен сам и необезпокояван увеличи преднината на украинците.

В 57-ата минута Тасевски имаше отлична възможност да намали резултата, но удара му бе избит от защитник на съперника в корнер. В 60-ата минута Кравец навлезе в наказателното поле на Левски и стреля, но Петков успя да спаси.

В 68-ата минута стражът на шампионите отново показа класата си. Кравец шутира силно по диагонала, но Георги изби топката в корнер. Само две минути по-късно украинците имаха нова възможност за гол. Главина напредна и стреля силно, но Петков пак бе на мястото си. Топката попадна в Кравец, който за пореден път пробва рефлекса на Петков, но стражът бе безпогрешен. В 84-ата минута шампионите намалиха резултата. Юношата Мариян Огнянов стреля силно от около 30 метра, топката се удари първо в единия стълб, след това в другия и влезе във вратата за крайното 1:2.

ЛЕВСКИ - ДИНАМО (Киев) 1:2
0:1 Нинкович (28), 0:2 Гусев (43), 1:2 Мариян Огнянов (84)



Левски
: Петков, Миланов (46-Боримиров), Рабе, Томашич, Минев, Сърмов, Миро Иванов (51-Огнянов), Жоазиньо (46-Тасевски), Зе Суарес (51-Исмаил Иса), Жеан Карлош (63-Киров), Николай Димитров

Динамо (Киев): Шовковски, Несмачни, Юсуф, Михалик, Допилка, Гиоане, Кореа, Нинкович, Гусев, Ребров, Милевски (Луценко, Федорив, Ващук, Гавранчич, Мандзюк, Дедечко, Главина, Олейник, Майкъл, Алиев, Кравец)

След срещата:

Още за Левски от днес: