Днес от 14,00 часа на изкуствения терен в "Овча Купел" Славия ще приеме Спортист (Своге) в третата си контрола от зимната подготовка. До момента в проверките възпитаниците на Стевица Кузмановски записаха загуба с 0:1 от Чавдар (Етрополе) и победи с 1:0 над Локо (Мездра).

Треньорът Стевица Кузмановски ще определи групата, с която ще замине на втори подготвителен лагер в Анталия непосредствено след края на днешната контрола. Отборът ще отпътува в неделя до Истанбул и оттам ще лети до курортния център на Средиземно море. До 17 февруари в Анталия "белите" ще играят 4 контролни мача.

Последен шанс срещу Спортист ще получат каращите проби Енцо Молинди, Георги Коруджиев, Атанас Чипилов, както и сръбският бранител Зоран Белошевич. Почти сигурно е обаче, че последните трима ще подпишат договори в близките дни.

Още не е ясно бъдещето на Симеон Мечев, който е син на фолкдивата Малина. Младокът по всяка вероятност ще се готви под ръководството на Стевица Кузмановски и в Анталия.

Другите нови, с които "белите" се подсилиха тази зима са триото от Локо (Пд) Зоран Златковски, Радослав Анев и Георги Самокишев, Милан Коприваров от Левски, Галин Иванов от Берое, младите Атанас Дреновички, Георги Вучков и Димитър Петков-Макето.

Днес дебют с екипа на Славия ще направи Сърджан Новкович, който е сърбин и за последно е играл в Напредак (Крушевац).

На вчерашната тренировка на Славия на "Овча Купел" се появи Мартин Кушев, който изгледа заниманието в компанията на Венци Стефанов. Веднага тръгна слух, че нападателят на Амкар е пред завръщане в най-стария столичен клуб и днес може да излезе срещу Спортист (Своге), но президентът на тима категорично отрече това.

"Мартин, като всеки друг Славист, обича да идва при нас, когато си е в България. Той сега е тук, защото му се е родил син. Дойде да ни почерпи. Няма да го привличаме", каза Стефанов пред Топспорт.бг.