В Левски ще приберат около 1,5 милиона лева (750 000 евро) за продажбите на Димитър Телкийски и Елин Топузаков в Апоел (Тел Авив) и Христо Йовов в Арис (Лимасол).

Тримата бяха продадени вчера. Бижутера подписа за 1,5 години с кипърския тим, като има опция за удължаване. За Йовов в касата на шампионите най-вероятно ще влязат 250 000 евро.

За Телкийски и Топузаков "сините" ще приберат общо 500 000 евро. Първоначално Арис (Лимасол) бяха готови да извадят само 100 000 евро за Йовов, но след продължителни преговори между двата клуба нещата се промениха и кипърците склониха на исканата сума от страна на българите, а именно 250 000 евро.

Телкийски и Топузаков бяха посрещнати много топло в Израел от феновете на Апоел. Те минаха медицински прегледи вчера и се очаква днес да подпишат официално договорите си с евреите. Според информации в местната преса двамата ще взимат по 15 000 евро заплата в Апоел (Тел Авив). Телкийски и Топузаков ще се нагърбят с тежката задача да измъкнат тима от дъното на класирането.