Доскорошният капитан на Левски Елин Топузаков и Димитър Телкийски в момента договарят личните си условия с Апоел в Тел Авив. Няколко часа по-рано официалният сайт на "сините" съобщи, че двата клуба са се разбрали на 100 процента относно трансферите на Топчо и Мечо.

Според информации от Израел заплатите на двамата ще бъдат по 15 000 евро на месец.

Двамата българи, които вчера пристигнаха в израелската столица, предизвикаха сериозен интерес.

Фенове на отбора ги очакваха още на летището "Давид Бен Гурион" и ги накичиха с червено-белите шалове на Апоел (Тел Авив).

"Много добри неща съм чувал за Апоел, който винаги е фаворит за титлата и един от най-популярните отбори в Израел. Смятам, че ще останем тук, но първо с моя приятел Телкийски трябва да изслушаме условията", каза Топузаков в интервю за израелска телевизия.

"Очаквам да играем добре за отбора, за феновете и за цялата общественост, която е ангажирана с Апоел".

Попитан дали се притеснява, че в момента този отбор е на последното място в класирането само с една победа въпреки миналогодишната титла, Топузаков отговори - "Това, че отборът е на последно място, е временно явление. Но с добри игри и победи, ще се изкачим в класирането. В края на сезона всичко ще бъде наред. Още веднъж казвам, че не виждам проблеми да останем в отбора".

"Изкарах 12 години в Левски, пет пъти станах шампион, играх в Шампионската лига. Беше време за ново предизвикателство и смятам, че Израел е отлична възможност да направя една крачка напред в кариерата си".

Двамата футболисти на Левски бяха придружавани от помощник-треньора Емил Велев, който игра дълги години в Израел и има много добра репутация.

Апоел има 13 титли на Израел, последната от тях спечелена през сезона 1999/00. 12 пъти е бил носител на купата на Израел, включително и през миналата година.