Най-популярната ММА организация в България - TWINS MMA започва годината повече от подобаващо, като ще зарадва феновете на смесените бойни изкуства в страната с 9-ата си поредна гала вечер.

Това ще се случи на фаталния 13-и март, от 20:00 часа, когато традиционната арена за провеждането на битките на мениджърска агенция TWINS MMA - столичната зала "Христо Ботев" ще приеме сблъсъците от първата за годината надпревара.

Както вече ви съобщихме състезанието започва повече от емоционално и атрактивно, като на ринга един срещу друг, в категория до 77 килограма, ще се изправят Бранко Бабaчев и Александър Илиев.

Вече е известен и вторият потвърден двубой от програмата на турнира:

Тихомир Благовестов срещу Пламен Бъчваров (категория до 70 кг)

"Това са двама бойци, пред които има голямо бъдеще, а тази категория се очертава като най-конкурентна у нас. Събират се много добри български бойци", загатват организаторите.

Тихомир Благовестов е шампион по самбо. Започва да тренира от 9-годишен джудо и самбо в школата на Досьо Досев и Ивайло Досев в гр.Севлиево. Носител е на множество медали от европейски и световни първенства. През 2014 г. дебютира в бойното самбо и печели бронз на европейско първенство и сребро на Мондиал, а през месец септември 2014 г. стана носител на световната купа по бойно самбо в категория до 74 кг. Има един ММА мач, който беше на TWINS MMA-8. В него Тихомир спечели още в първи рунд.

Срещу него ще излезе шампионът по борба - Пламен Бъчваров, който през 2012г представлява България на европейското първенство по ММА за аматьори, под егидата на M-1 Global. Пламен дебютира на профи ринга през 2014 г. и има записани 2 победи. Сега за пръв път ще участва на бойна гала организаирана от TWINS MMA и очаква да продължи победната си серия. Разчита на събаряния и мощни удари на земята. И двата си мача печели в третия рунд.

В Topsport.bg очаквайте всички подробности около предстоящата гала вечер, както и всяка следваща потвърдена среща от TWINS MMA 9!