Tреньорът на Левски Станимир Стоилов иска да привлече един защитник до края на зимния трансферен прозорец. "Би било добре да вземем един бранител, тъй като имаме кадрови проблеми на този пост. Както знаете Вагнер и Бензукан са контузени. Нямам конкретни набелязани цели и ако не успеем, ще преквалифицираме халфове в защитници", заяви Стоилов.

Шампионите днес победиха в контрола втородивизионния Спортист (Своге) с 1:0 с гол на Валери Домовчийски от дузпа в 29-ата минута.

"В днешната среща нашият отбор показа две лица. Добра организация през първото полувреме и слаба тактическа дисциплина и дезорганизация през второто. В кондиционно състояние отборът е сравнително добре. Тепърва в следващите контроли ще избистрям титулярния състав, като във всяка една среща ще пускам два състава", коментира Стоилов.

"Досега играчите преминаха през доста труден период с много тичане и физически натоварвания. Занапред ще им бъде по-леко в игрова обстановка. Стара слабост на отбора е пропускането на голови положения. Върху това трябва да се съсредоточим. Предстои ни страшно много работа, но играчите имат нужните качества", допълни той.

Специалистът е доволен от адаптацията на новите бразилски попълнения Жеан Карлос и Жоазиньо, който той изпробва като ляв защитник в днешната контрола.

"Балтанов и Огнянов имат известни проблеми и поради това не играха през целия мач днес. Домовчийски пък постепенно навлиза в кондиция, тъй като до момента има доста пропуски в подготовката. Получихме факс от Блякбърн, че англичаните не могат да го закупят", каза той.

18-годишният Боян Табаков вчера подписа договор с Левски и ще пътува за лагера в Кипър в понеделник.