Левски победи с 1:0 Спортист (Своге) в контрола, която се игра на "Герена" пред близо 500 зрители. Победата е първа за "сините" през тази зима. На 20 януари възпитаниците на Станимир Стоилов загубиха с 1:2 от Динамо (Киев) в единствената си проверка по време на лагера в Израел. Единственото попадение вкара Валери Домовчийски в 29-ата минута от дузпа.

Треньорът на шампионите Станимир Стоилов пусна в игра всички налични футболисти с изключение на трайно контузените Бензукан, Вагнер, на леко травмираните Рабех и Сърмов, както и на титулярния вратар Георги Петков.

"Сините" започнаха силно и в 19-ата минута Жоазиньо центрира отляво, Мариян Огнянов отклони с глава към Ели Зизов, който със страхотен удар уцели левия страничен стълб. Малко по-късно вратарят на "сините" Божидар Митрев (вдясно) беше заменен принудително от Цветан Димитров в 19-ата минута заради болки в ръката.

В 28-ата минута Цветомир Матев изведе в наказателното поле Валери Домовчийски, който бе спънат от вратаря на съперника Димитър Симеонов и съдията Антон Генов отсъди дузпа. Потърпевшият изпълни точно от бялата точка, а Симеонов бе изгонен от игра с червен картон заради бурен протест. Той беше заменен от резервата Мартин Кочев.

След почивката Стоилов направи много смени и това наруши ритъма на игра на шампионите. Най-доброто положение през втората част пропуснаха гостите. В 74-ата минута Борислав Димитров остана сам срещу Цветан Димитров, но вратарят успя да избие топката в корнер.

 

ЛЕВСКИ - СПОРТИСТ 1:0
1:0 Валери Домовчийски (29-дузпа)

 

Стартовите състави:

ЛЕВСКИ: Митрев, Станчев, Генев, Мутафчийски, Жоазиньо, Балтанов, Огнянов, Матев, Зизов, Иса, Домовчийски

СПОРТИСТ: Симеонов, Младенов, Цветков, Тодоров, Мутафов, Чернев, Ангелов, Й. Апостолов, Борисов, М. Стефанов, Симов