Спартак (Вн) победи с 2:0 Монтана в последната среща от група "А" на турнира "Албена Каварна къп", на който "Топспорт" е медиен партньор. По този начин "соколите" станаха последният тим, който се присъедини към Локо (Мездра) и Калиакра в първата група от финалната фаза, в която ще бъде определен носителя на трофея.

Във вратата на Монтана днес се разписаха Владислав Мирчев (вдясно) и Велимир Иванович. През цялата среща варненци бяха по-добрите и логично прибавиха нови 3 точки в актива си.

В 8-ата минута Владислав Мирчев изпусна изгодно положение, след като бе изведен на стелкова позиция от Велимир Иванович. Четири минути след това младокът се реваншира за пропуска си и с глава отбеляза за 1:0, като за попадението му асистира Десислав Русев.

В 25-ата минута прехвърчаха искри на терена, след като Байраков от Монтана извърши груб фаул срещу Джукич. Двамата играчи се хванаха за гушите, но бързата намеса на съдията Радан Мирянов предотврати по-сериозен бой.

В 30-ата минута Мирослав Петров от Монтана се озова сам срещу Радостин Станев, но опитният страж предотврати сигурен гол. До края на полувремето пропуск направи и Десо Русев, който не успя да преодолее Станев в 42-ата минута.

В началото на втората част Велимир Иванович от близко разстояние покачи на 2:0 с премерен удар. Възпитаниците на Иван Маринов-Чушката не успяха да се противопоставят на "соколите" и очаквано загубиха срещата. По този начин Монтана остана на дъното в група "А" и ще играе в третата група на финалната фаза, където ще бъдат разпределени местата от 7-о до 9-о.

МОНТАНА - СПАРТАК (Вн) 0:2

0:1 Владислав Мирчев (12), 0:2 Велимир Иванович (48)

МОНТАНА: П. Станев (69-Величков), Р. Димитров, Арнаудов, Байраков, Антов (57-Александров), Д. Илиев (61-Ст. Стоянов), Д. Петров, Н. Михайлов, Г. Иванов, М. Петров (46-Ст. Георгиев), Д. Гаджев (75-П. Петков)

СПАРТАК (Вн):
Р. Станев (46-Цанков), Б. Илиев, Ст. Жеков (61-Виляр), М. Димов, Ст. Георгиев (17-Ст. Петров), Кунчев (77-Д. Стефанов), Джукич (86-Маринов), Найденов, Иванович (87-Боев) Д. Русев (63-Воденичаров), Мирчев (74-Величков)

ст. "Албена 1" - 250 зрители
Съдии: Радан Мирянов, Пламен Хаджийски, Анелия Синабова
Жълти картони: Байраков (Монтана); Б. Илиев, Димов, Джукич (Спартак)