Нападателят на германския Енерги (Котбус) Димитър Рангелов сподели пред Топспорт.бг, че е много щастлив от повиквателната си в националния отбор.

"Вие сте първата медия, която ми се обажда. Още не мога да повярвам, че съм повикан от Пламен Марков. Иначе съм много щастлив и съм амбициран да оправдая гласуваното ми доверие. Не всеки път се получава, но аз се надявам да го сторя. България преди всичко! Винаги съм мечтал да защитавам честта на родината. България преди всичко", бяха първите думи на Рангелов пред Топспорт.бг.

Това не е първа повиквателна за Митко в "А" тима. Преди време Рангелов бе сред избраниците на Христо Стоичков и дебютира с екипа на България на 17.11.2004 година в контролата с Азербайджан, която завърши 0:0. Нападателят игра и в проверката с Египет няколко дни по-късно, в която попадението за "трикольорите" реализира Емил Гъргоров. През декември Рангелов взе участие и в проверката с Валенсиана (2:1), в която се разписаха Димитър Бербатов и Владимир Манчев.

"Не тая много добри спомени от дебюта си в националния отбор. Щом не съм вкарал гол, значи не съм си свършил работата. Надявам се сега да се реванширам, ако Пламен Марков ми се довери", каза Рангелов.

"Днес се прибрахме в Германия. Бяхме на лагер в Анталия, където изиграхме няколко контроли. Сега съм концентриран само към предстоящата среща с Леверкузен. На всяка цена трябва да спечелим този мач, а след това се присъединявам към националния отбор и ще защитавам честта на родината си", каза още Рангелов.

"Пламен Марков е отличен треньор и аз му благодаря от сърце, че ми прати повиквателна. Той е възпитаник на френската школа, учил се е от големи специалисти. Досега не сме работили заедно, но се надявам бързо да се опознаем. Дано имаме и малко късмет, за да се класираме на световното", каза още голамайсторът на Енерги.