Тотнъм падна от Хетафе с 1:2 у дома в първи мач от груповата фаза за купата на УЕФА. Загубата доведе до уволнението на мениджъра Мартин Йол.

В 18-ата минута Джърмейн Дефоу изведе тима на Митко Бербатов напред в резултата, след като българинът му свали топката с глава в наказателното поле, но само 3 по-късно Гранеро подаде на Де Ла Ред и той изравни.

69-ата минута на срещата се оказа неприятна за феновете на Тотнъм, тъй като точно тогава Браулио получи пас от Нобреага и вкара гол за крайното 2:1 за Хетафе.

Димитър Бербатов игра цял мач на "шпорите" и се отличи с няколко пропуска и отлични подавания, но не успя да помогне на тима си да избегне загубата.

Новината за уволнението на холандския мениджър на Тотнъм се появи веднага след мача. Тя бе потвърдена и в официалната страница на клуба в интернет, където в специално изявление президентът на Тотнъм Даниел Леви обяснява мотивите за решението си.

"За мен не бе никак лесно да се разделя с Мартин и Крис (помощник-треньора Крис Хютън), но нашето желание е да виждаме резултати от работата в клуба. През последните срещи нямаше позитивна промяна. Благодарим на Мартин за добрата му работа досега, той е един голям професионалист, който аз много уважавам, заяви Леви.

"Разбирам решението на ръководството, при резултатите в последно време. Оставам с отлични спомени от престоя си тук. Благодаря на всички, заяви изгоненият Йол.

В следващите си срещи "шпорите" ще бъдат предвождани от Клайв Алън и Алекс Ингелторп, който бяха наставници на юношеския отбор на Тотнъм.

Варианти за мениджър на тима продължават да бъдат Жозе Мауриньо, Хуанде Рамос. От снощи се спряга и името на уелската легенда Марк Хюз, който в момента води Блекбърн Роувърс.