Славия и Спортист (Своге) завършиха 1:1 в скандална контрола, която двата отбора изиграха на изкуствения терен в "Овча Купел" пред малко повече от 100 зрители.

Най-интересното в срещата се разигра малко преди края, когато се стигна до бой и два червени картона. В 78-ата минута Любомир Чернев от състава на гостите налетя да бие Симеон Мечев (с номер 31), който е син на фолкдивата Малина и кара проби при "белите". Потърпевшите моментално бяха изгонени от съдията Александър Костадинов, а на терена нахлу Венци Стефанов. Президентът на Славия бе бесен на гаменската изява на Чернев и му поиска обяснение.

Албанският нападател Енцо Малинди, който е на проби, откри резултата още в 3-ата минута. Той се възползва от центриране на Илия Илиев и разбъркване в наказателното поле на гостите от Своге.

В последните секунди на двубоя новото попълнение на Спортист (Своге) Тодор Симов изравни. Ударът му от границата на наказателното поле рикошира в крак на защитник и излъга вратаря Емил Петров.

Малко след началото на срещата пристигна и президентът на Славия Венци Стефанов, който гледа двубоя. Проверката набюдава още и легендата на Левски Божидар Искренов-Гибона.

В 44-ата минута бе отменено попадение на Мартин Кавдански, който вкара след центриране на Керчев, но се оказа, че е бил в положение на засада.

В началото на второто полувреме Стевица Кузмановски пусна в игра новото попълнение Сърджан Новкович, който замени Милан Коприваров.

В 52-ата минута Новкович проби по лявото крило и подаде на Атанас Чипилов, който би в аут. Три минути след това Кузмановски пусна всичките си резерви в игра.

Заради травми в Славия не взеха участие контузените Николай Петров, Радослав Рангелов, Дениран Ортега, както и невъзстановените Зоран Златковски и Радослав Анев, Елтон и Орлин Орлинов.

 

СЛАВИЯ - СПОРТИСТ (Своге) 1:1

1:0 Енцо Малинди (3)
1:1 Тодор Симов (90+2)

СЛАВИЯ: 23.Господинов, 21.Дяков, 35.Й. Петков, 5.Кавдански, 11.Белошевич, 17.Керчев, 10.Симонович, 13.Чипилов, 7.Ил. Илиев, 19.Коприваров (46-15.Новкович), 4.Енцо Малинди
в 55-ата минута влизат: 1.Ем. Петров, 2.Вл. Иванов, 24.Павлов, 27.Самокишев, 25.Дреновички, 16.Д. Петков, 14.Г. Иванов, 23.Мечев, 3.Коруджиев

СПОРТИСТ: 1.Кочев, 13.Ст. Тодоров, 6.Младенов, 15.Мутаров, 16.Терзийски, 17.Чернев, 28.Й. Апостолов, 5.Б. Димитров, 18.Ст. Цветков, 19.Т. Симов, 9. М. Стефанов

Изкуствен терен "Славия" - 100 зрители
Съдия: Ал. Костадинов