ЦСКА победи с убедителното 4:0 Апоел (Кфар Саба) в контрола, която се игра в Остербек (Холандия). С попадения на Маркиньош и хеттрик на Георги Чиликов "червените" постигнаха втора победа в контролите на холандска земя. В сряда ЦСКА победи с 1:0 Камбуур (Холандия) с попадение на Георги Чиликов.

В началните минути израелците не позволиха на "армейците" да упражнят натиск, като до 10-ата минута няколко играчи на Стойчо Младенов бяха грубо фаулирани от съперниците.

Велизар Димитров дори бе изнесен на носилка, след едно единобоство за топката в средата на терена. За грубия фаул срещу Велизар, реферът изгони Иадин, като даде възможност на треньора на израелците да пусне друг футболист - Елиан Саймън.

В 17-ата минута Амунике пропусна да открие, след като изстрела му прелетя над вратата на Апоел. В 20-ата съдията на контролата бе принуден да изгони втори играч от израелския тим. Шен пое към съблекалнята, тъй като влезе остро в краката на Велизар Димитров.

В 29-ата минута Петре центрира от корнер и топката попадна във Велизар Димитров, който би над вратата. В 34-ата минута играч на израелците изрита топката в близката гора и съдията поиска резервна такава, за да продължи играта.

В 35-ата минута футболистите на ЦСКА, които повече атакуваха, успяха да отбележат попадение. Негов автор бе Маркиньош, който откри с топовен шут от около 30 метра. Първоначално топката се отби в напречната греда, но след това влетя в мрежата на израелците. До почивката не паднаха нови попадения, въпреки че Маркиньош и Гарсес се озоваваха на изгодни позиции.

След почивката и двамата треньори извърши смени. В 69-ата минута на терена се появи Георги Чиликов, който замени Хосе Гарсес. Секунди след като влезе в игра снажният таран реализира гол за 2:0. Зе Руи пусна по трева към Чиликов, който с лекота вкара третото си попадение за "армейците" в лятната подготовка.

В 89-ата минута Георги Чиликов с глава реализира за класическото 3:0, а секунди след това отново той бе в прегръдките на съотборниците си, след като оформи крайното 4:0 с глава.

Бившият нападател на Левски вече има 5 гола с екипа на ЦСКА в контролите за това лято. Следващата контрола на "армейците" ще се играе на 24 юли срещу турския Коняспор.

ЦСКА - АПОЕЛ (Кфар Саба, Израел) 4:0
1:0 Маркиньош (35), 2:0 Георги Чиликов (71), 3:0 Георги Чиликов (89), 4:0 Георги Чиликов (90)

ЦСКА: Ивайло Петров (31-Оливер Ковачевич (63-Илко Пиргов), Александър Тунчев (74-Кабус), Йордан Тодоров (77-Александър Бранеков), Никола Вуядинович (77-Стойко Сакалиев), Валентин Илиев (74-Георги Илиев), Тодор Янчев (74-Ланзаат), Флорентин Петре (63-Удоджи), Маркиньош (74-Кирил Котев), Велизар Димитров (77-Наварини), Кевин Амунике (63-Зе Руи), Хосе Гарсес (69-Георги Чиликов)

АПОЕЛ (Кфар Саба): Левите, Узан, Да Силва, Заркхо, Шун, Иадин, Едри, Израилевич, Шен, Ябоа, Нафу

Холандия, Остербек - 50 зрители
Червени картони: Иадин (11-Апоел), Шен (21-Апоел)

 Младенов: Още не съм решил за титулярите