Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов има проблеми с половин дузина футболисти с травми преди гостуването на Марeк от 23-ия кръг на "А" група на 9 април. Мъри със сигурност няма да може да разчита на трайно контузените Лусио Вагнер, Даниел Боримиров и Шакиб Бензукан, а за двубоя в Дупница по всяка вероятност ще отпаднат и Георги Сърмов, Живко Миланов и Жеан Карлош.

Сърмов пропусна вчерашната победа на шампионите с 3:0 над Спартак (Вн) заради болки в адукторите. На днешното занимание той завъртя няколко обиколки и се прибра в съблекалнята. Миланов получи травма на ахилеса след удар на съперник, а Карлош, който вкара два гола вчера, страда от болки в подколяновото сухожилие. Двамата днес не тренираха.

Сърмов, Миланов и Карлош утре ще преминат специални изследвания, след които ще има повече яснота за сериозността на контузиите им. Резервният вратар Божидар Митрев също не тренира нормално заради травма на лакътя. Той проведе само бегови упражнения днес.

Добрата новина за Стоилов е, че националът Лусио Вагнер отново започна да тича. Бранителят от доста време лекува травма на прасеца. Натурализираният бразилец ще продължи да се готви по специална програма, като се очаква да бъде готов за игра най-рано в края на месеца.

Боримиров пък през следващата седмица трябва да започне нормални тренировки, но и той едва ли ще бъде готов скоро за игра.