Бившият защитник на ЦСКА - Сендрино Мисиджан даде ексклузивно интервю за Topsport.bg, в което потвърди новината ни от първи април.

Както вече писахме, защитникът, който бе първият привлечен в миналогодишната лятна селекция на Стойчо Младенов, все още чака сериозна сума от „червения" клуб - 10 600 евро. Крайният срок за изплащането на въпросното задължение беше 31.03.2015 г. Въпросната сума фигурира в споразумение между Мисиджан и клуба, подписано в началото на годината, когато той скъса договора си по взаимно съгласие. Парите са от забавени месечни възнаграждения.

Състезателят поясни, че лично Александър Тодоров му е гарантирал, че ще си вземе парите в предварително установения срок, но в последствие неколкократно това плащане е било отлагано, докато в крайна сметка просто е било неглижирано от ръководството на „армейците".

И най-важното за ЦСКА - Мисиджан заяви в прав текст, че до дни ще пусне жалба в УЕФА, като не само ще задължи клубът да му плати дължимото, но и при неизпълнение на ангажимента си, столичани могат да срещнат сериозни затруднения с получаването на лиценз на 31-ви май.


(Снимка: Sportal.bg)

Ето и какво сподели по темата засегнатата страна по случая - Сендрино Мисиджан, когото намерихме в компанията на семейството му:

„Информацията ви е напълно коректна и правилна - възнамерявам да се обърна към Европейската футболна централа, относно сериозната за мен сума, която все още не ми е изплатена от ЦСКА.

Ставаше дума за 10 000 евро, но с всички последвали наказателни лихви, задължението е вече в размер на 10 600 евро. За някои хора явно то не е от значение, но за мен е доста важно. Излишно е да драматизирам излишно, но дори и в момента можете да чуете, че съм със собственото си семейство. Аз имам ангажимент да осигуря комфорта на фамилията си и смятам да го направя, без значение дали някои личности си мислят, че могат да ме неглижират.


Смятам, че е напълно коректно да се опитам да си получа това, което съм заслужил, а и най-вече, което ми е било обещано по документи. Не е честно и професионално да се отнасят така към мен.

Ще ви кажа и точно за какво става дума - моят проблем, противно на някои спекулации, не е толкова с Александър Томов, колкото с господин Тодоров. Той беше този, който постоянно ми казваше, че трябва да запазя спокойствие. Открито заявяваше, че каквото и да става аз ще бъда компенсиран за прекратяването на отношенията ни. Той чисто и просто ме излъга. Това е лъжа! Аз имам достойнство и не желая да се подиграват с мен.


Личното ми мнение е, че ЦСКА е изключителен клуб, велик клуб с богата история, но се управлява от неподходящи хора. Те не би трябвало да бъдат лицата на клуба, защото явно така се подкопава реномето и имиджа на ЦСКА. Не мисля, че е добре за вашето първенство и футбол да разполагате с такива субекти по висшите етажи на управлението. Те по-скоро вредят, отколкото помагат в тази доста трудна за отбора ситуация.

Чаках достатъчно! Готов съм за крайните мерки и действия, които бях посъветван да предприема още в самото начало. Ще се обърна към УЕФА и се надявам нещата да не останат такива, каквито са в момента на „Българска армия", защото разбрах, че далеч не съм единствения, на когото се дължат определени суми.

Пожелавам на всички истински фенове и реално заинтересовани от бъдещето на ЦСКА личности много успехи".