Треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели, че утре ще определи групата, която ще пътува за първия лагер в Израел в неделя. "Сините" ще летят с полет в 12,40 часа, като ще бъдат на аерогара "София" в 11,00 часа. Днес "сините" проведоха първото си занимание за 2008 г.

"Утре ще стане ясна каква ще бъде групата за лагера в Израел. Засега единственият сигурен продаден е Христо Йовов. Валери заминава в неделя, но аз го считам за футболист на Левски поне докато не стане факт договор с друг клуб. Утре ще имаме яснота за всички футболисти", каза той.

Стоилов отново потвърди, че Левски е тръгнал към подмладяването на отбора. "Млади футболисти винаги трябва да има един клуб. Бъдещето, а и интереса към играчите, е до 25-26 години. Нашият клуб се е ориентирал и ще търси промяната, а младите ще бъдат в нейната основа. Не може да очакваш от един състав, който е достигнал възраст около 30 години да бъде на топ ниво. Този отбор можем да го похвалим, да го издигнем до небесата, да му благодарим, а младите вече да имат цел, еталон, по който да се равняват и да се опитат да го настигнат", каза Стоилов.

"Настроението е нормално. Чака ни работа. Очертава се изключително да се подмлади отбора, което значи и завишени критерии към младите, но и повече търпение, доверие и подкрепа към тях. Ще искам Дисциплина във всичките й разновидности на терена и извън терена, за да може Левски да играе така както на мен ми се иска, а и не феновете ни", заяви Стоилов.

"Отиде си една година, която изпращаме със смесени чувства - отлична до юни месец и след това разочароваща изцяло до Нова година. Ще направя всичко възможно да върнем усмивките на нашите фенове", допълни Мъри.

Той потвърди, че ако Елин Топузаков бъде продаден, капитан на отбора на негово място ще стане Даниел Боримиров. Стоилов е категоричен, че Левски ще се опита да се пребори за титлата, въпреки че изостава на 13 точки от върха, макар и с мач по-малко. "Ще се опитаме. Нищо невъзможно няма. Задачата на Левски през този сезон е да побеждава непрекъснато. Задачите и целите си остават. Аз ще искам от отбора 15 победи в първенството и колкото остават до края за купата", каза специалистът.

За зимната подготовка досега са договорени контроли с Динамо (Киев), Стяуа, Локо (Сф) и с Цървена Звезда. "В Кипър ще се включим в някакъв турнир. Знам, че с Локо (Сф) ще имаме мач и с Цървена звезда, но не съм убеден, че трябва да играем с тях, че преди две години отказаха контрола точно преди участието ни в европейските турнири. Треньорът им Сале Янкович ми е приятел, така че ще реша там допълнително", заяви Стоилов.