Левски започна вчера зимната си подготовка. „Сините” се събраха на „Герена” в 14,00 часа. Най-напред на всички играчи им бяха направени задължителните медицински прегледи.

Час по-късно футболистите излязоха за първата си тренировка през 2008 година. Над 20 ултраси, начело със Златин Тепсиев, пристигнаха на стадион "Георги Аспарухов".

На сбирката не се явиха седем играчи - мароканците Шахиб Бензукан и Юсуф Рабе, бразилският нападател Жеан Карлош, нигериецът Ричард, както и Димитър Телкийски, Елин Топузков и Христо Йовов. Последните вече не са част от тима, след като бяха продадени в чужбина.

Очакваше се късно снощи двамата африканци да се приберат в София, а нигерийският национал Ричард ще се присъедини към тима едва в средата на февруари, след като попадна в тима на Берти Фогс за купата на Африканските нации. Надпреварата стартира този месец в Гана.

Македонският национал Дарко Тасевски се появи малко преди началото на заниманието.  На първата тренировка към отбора се присъединиха и новопривлечените от Хасково Цветомир Матев и Исмаил Иса. Те бяха придружавани от президента на втородивизиония тим Здравко Узунов. Двамата подписаха договори с шампионите в петък и по всяка вероятност ще заминат на лагера с тима в Израел.

На първата тренировка на Левски липсваха хора от ръководсвтото. Собственикът на шампионите Тодор Батков и изпълнителният директор Наско Сираков ще присъстват на днешното занимание на тима на „Герена”.

Въпреки проблемите през есенния полусезон, възпитаниците на Станимир Стоилов бяха в добро настроение. По стара традиция известният фен на Левски Пепи Димитров лисна канче с вода пред футболистите, за да е всичко наред през Новата година.

Основната група направи само няколко обиколки на едно от помощните игрища на „Герена”, след което играчите се прибраха. Двама от спряганите за трансфер в чужбина - Валери Домовчийски и Николай Димитров, тренираха удари заедно с втория вратар на отбора Божидар Митрев.

Домо няма да замине за лагера в Израел, след като бе поканен на петдневен престой в Блекбърн. Талантливият футболист ще пътува за Англия именно в неделя, когато шампионите излизат за Тел Авив.

Въпреки прогнозите, че френският нападател Седрик Бардон няма да се завърне в Левски и няма да играе повече в отбора, той взе участие в заниманието. Очаква се днес Седрик да проведе разговор с шефовете на тима за бъдещето си, като не е изключено французинът да остане на „Герена” до лятото. Интерес към него има от Кипър, както от Льо Ман и Каен.