Атлетико Мадрид може да продаде Мартин Петров в близките дни, пише вестник Ас.

Оферти за българина има от английските Манчестър Сити и Тотнъм и ръководството на Атлетико е готово да започне преговори, ако някой от тях предложи 8,5 милиона евро. Това е сумата, за която Атлетико купи Петров от Волфсбург през 2005 година.

Самият Мартин Петров иска да остане в Мадрид и да се отблагодари на феновете на отбора за подкрепата, която те му оказаха през миналия сезон, когато крилото лекуваше тежка контузия.

"Искам да остана в Атлетико и да дам най-доброто от себе си за клуба. Желанието ми е да се отблагодаря с играта си на феновете на Атлетико за цялата подкрепа, която ми дадоха през миналия сезон", заяви Петров пред вестник Ас.

Интересното е, че преди дни Марто каза, че иска да играе в Тотнъм.

Българинът се извини на привържениците на отбора за загубата от румънския Глория (Бистрица) с 1:2 в турнира Интертото в събота и се надява Атлетико да има повече поводи за радост на реванша в събота на "Висенте Калдерон".

"Отлично разбирам недоволството на феновете от загубата в Румъния. Не може да губим от отбор като Бистрица, но трябва да признаем, че те играха по-добре и заслужено спечелиха. Трябва да гледаме напред и задължително да победим на реванша срещу румънците, нямаме право на повече грешки", коментира българинът.