До момента все още не е извършено разпознаване на телата на президента на БК ЦСКА Владимир Федяев и генералния мениджър Емил Коен, съобщиха за сайта news.bg от Министерство на външните работи. Роднините на двамата са в Париж, като се очаква телата на жертвтите на катастрофата да бъдат разпознати в близките часове.

В момента във Франция се води разследване за инцидента, като едва след разпознаването ще стане ясно дали работата на полицията ще продължи. Все още не е ясно и кога телата ще бъдат транспортирани до България.

Както е известно, група български бизнесмени изявиха основателно съмнение, че смъртта на Емил Коен и Владимир Федяев е инсценирана. Според тях фирмата "Коен Груп Ню Йорк" ЕООД е извършила крупни финансови измами. До момента са известни щети на обща стойност над 7.5 милиона лева, които са нанесени на "Октопод" ООД - представлявано от Динко Пенев; „Сънойл инвест" ООД - представлявано от Владимир Михайлов чрез Величко Александров; „ХРОНД" ЕООД - представлявано от Винсент Ромбаут; и бизнесмена Кольо Начев Колев.

Вероятно ще бъде установено, че реалният размер на щетите е много по-голям. Според засегнатите страни, тези измами са в резултат на организирана и продължаваща престъпна дейност на територията на България.

Бизнесмените подчертават факта, че за смъртта на Коен и Федяев е съобщено в момент в който ощетените от тях лица са потърсили защита за правата си.

Част от измамените физически и юридически лица са изпратили днес официално писмо до Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Министерство на правосъдието, Бюро по финансово разузнаване, Главна прокуратура, Посолство на Република България във Франция, Посолство на Република Франция в България, ЕВРОПОЛ и ИНТЕРПОЛ.

Бизнесмените настояват и за ДНК-анализ, който да потвърди, че лицата, загинали във Франция, са именно Емил Коен и Владимир Федяев.