Отборът на Рома направи грешна стъпка в борбата за четвъртото място в Серия "А". Столичани не успяха да спечелят гостуването си Реджина, завършвайки наравно 2:2. По този начин момчетата на Лучано Спалети вече изостават на 3 точки от четвъртия Дженоа.

Рома трябва да съжалява за загубените точки, след като до 80-ата минута водеше в резултата с 2:1.

След този кръг Рома запазва 5-ото си място с актив от 37 точки. Реджине е на дъното на таблицата с едва 15 точки.

Двубоят в Реджо ди Калабрия започна сравнително равностойно, като двата отбора си размениха по няколко добри възможности за гол. Най-близо до гол за гостите бе Окака. Тъмнокожият футболист водеше нападението на "вълците" в отсъствието на Тоти, Баптища и Вучинич.

Всички най-интересно за полувремето се случи в края на частта. Първо домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като Филип Мексес фаулира Франческо Коца в пеналта.

Бернардо Коради бе точен от бялата точка и изведе домакините напред в резултата в 43-ата минута. В заключителните секунди на полувремето обаче Рома стигна до изравнителен гол, дело на Давид Пизаро.

Второто полувреме започна с натиск на гостите. В 56-ата минута Окака бе фаулиран в наказателното поле и главният съдия Розети отсъди дузпа за "вълците". Вратарят на Реджина Кампаноло спаси удара на Пизаро, но при добавката чилиецът не сгреши - 1:2.

След като поведе в резултата Рома се прибра в собствената си половина, за което бяха наказани. В 81-ата минута Франческо Коца възстанови статуквото, след като се възползва от подаване на резервата Чирило. В крайна сметка двата отбора разделиха по една точка.

В друг мач от 22-ия кръг в Италия, Киево и Сампдория също не успяха да се победят - 1:1. Гостите откриха резултата чрез Джампаоло Пацини, който се разписа в 70-ата минута. Голът бе първи за нападателя с екипа на "моряците". Само 2 минути по-късно Киево изравни чрез Ригони. 

В Бергамо Аталанта записа поредната си домакинска победа. "Синьо-черните" се наложиха с минималното 1:0 над Катания, а гола отбеляза Гуаренте в средата на първото полувреме. 

Изключително важна победа записа тима на Лече. "Моряците" спечелиха гостуването си на Сиена в Тоскана с 2:1, въпреки че играха 50 минути с човек по-малко на терена. Головете за Лече реализираха Тирибоки и Кастийо, а почетното попадение за Сиена вкара Гезал в края на мача. 

Изненадващо шампионът Интер не успя да победи на "Сан Сиро" в Милано тима на Торино. Мачът завърши наравно 1:1. 


РЕДЖИНА - РОМА 2:2
1:0 Коради (43'-дузпа)
1:1 Пизаро (45')
1:2 Пизаро (56')
2:2 Коца (81')


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕДЖИНА: Кампаноло, Ланзаро (Чирило 51'), Валдес, Сантос, Крайчик (Сесту 77'), Барето, Коца, Барила, Коща, Ди Дженаро (Ракич 68'), Коради
РОМА: Дони, Сисиньо, Мексес, Жуан, Тонето, Тадей (Лория 80'), Де Роси, Бриги, Пизаро, Менес (Акуилани 65'), Окака