Последният в турската Суперлига Касъмпаша спря победната серия на Беласица, като го победи с 2:0. Досега в проверките на турска земя "комитите" записаха победа с 2:0 от руския Ростов, загуба с 0:2 от германския Рот-Вайс Ерфурт, както и победи с по 1:0 над Йонсей (Южна Корея), Ал Джазира (ОАЕ) и МТЗ-Рипо (Беларус).

Още през първото полувреме на контролния мач с турците умората си каза думата за петричките футболисти. При 1:0 за домакините бе отсъдена дузпа в полза на Беласица. Халфът Добри Орловски стреля неточно, като изпрати топката в ръцете на вратаря на турския отбор.

Този пропуск се оказа и решаващ за развоя на срещата. Треньорът Альоша Андонов пусна в игра постепенно всички налични футболисти. Последният съдийски сигнал дойде при резултат 2:0 за турците.

"Не бяхме отпочинали още от предишния мач с МТЗ-Рипо и тръгнахме невъзстановени за гостуването на Касъмпаша, за да не строшим хатъра на ръководството и треньорския щаб на домакините на този клуб. Пътуването беше тежко с автобус и направо от возилото нашите момчета се съблякоха и излязоха на терена. Това е твърде непосилно за който и да е отбор", каза Горан Петров.

"По време на подготвителния цикъл можем да си позволим всичко. Футболистите направиха това, което им позволяваха силите. Все пак загубихме от отбор играещ в Суперлигата на турското първенство. Във вторник ще изиграем последната си контролна среща с румънския Дачия и с това ще приключим престоя си от втория етап на зимната подготовка който проведохме в курорта Анталия", заяви Горан Петров.