Мениджърът на Арсенал - Арсен Венгер сподели мнението си за успеха на тима му с 2:0, постигнат при гостуването на шампиона Сити.

Френският специалист похвали Играча на мача Санти Касорла, като не пропусна да вземе и известен вербален реванш от своите критици, които на моменти през сезона бяха повече от безкомпромисни спрямо него и отбора му:

"И аз, а и всички вие видяхте един организиран, дисциплиниран, уважаващ съперника си Арсенал днес. Тимът беше такъв, какъвто искам винаги да бъде.

Постигнахме добър баланс между отделните линии в играта си, като в същото време внимавахме за изявите на "обичайните заподозрени" в редиците на съперника.

Санти беше на върха на възможностите си и демонстрира лидерски качества, на които могат да завидят и някои от най-големите имена в съвременния футбол.

Иска ми се да чуя сега мнението на всички онези, които не спираха да ни критикуват за това или онова през сезона. Те някак избирателно пропуснаха да забележат всички проблеми, които имахме в защитата си, а и в останалите части от терена и въобще от постройката ни.

Сега, когато бяхме готови с основните имена в състава си и те съумяха да разгърнат потенциала си, се видя на какво всъщност ниво сме като отбор.

Не мога да давам прогнози за остатъка от сезона, но ви гарантирам, че при равни други условия ще направим така, че участието ни в шампионата да не остане незабелязано".