Реакции след мача между националните отбори на България и Румъния от група G на
Европейските квалификации, завършила 1:0

Димитър Бербатов: Накрая и ние спечелихме срещу солиден отбор. Доволни сме и щастливи от победата и от добрата игра. Това е малка утеха, но аз пожелавам
успех на Румъния на Европейското първенство. Все пак сме съседи и трябва да се подкрепяме.

Мартин Петров: Получи се мъжка игра. Радостен съм, че победихме. Трябва да се мобилизираме срещу Словения, защото както видяхме слабите отбори ни измъчват повече. В миналите квалификации изпуснахме класирането срещу Унгария, а
сега с Албания. Днес теренът беше тежък, но все пак запазен, след като цяла седмица обикаляхме из София.

Велизар Димитров (вдясно): Щастлив съм, че вкарах за победата ни над Румъния. За съжаление тази победа не променя съдбата ни в квалификациите и остава само за престиж. Неприятно беше да се слушат непрекъснатите обиди от страна и на двете агитки. Така някои хора може да ни докарат и наказание.

Петър Занев: Играхме добре, стана хубав мач и постигнахме победа за престиж. Всички се нуждаехме от тази победа, за да докажем, че сме добър отбор. Ако не бяха грешките ни с Албания, вероятно щяхме да бъдем ние на Европейското първенство. Трябва да се раздадем на 100% и да спечелим победата срещу Словения. Мача със сигурност няма да е лек, но вече лесни съперници няма.

Димитър Иванков: Получи се една добра игра между два солидни отбора. Ние искахме повече победата, но румънците пък играха добре на контраатака. Разбира се победата е добра, но това не ни топли. В Словения трябва да играем за победа. Ще е трудно, но трябва да се възстановим и да играем за пълен успех.

Еуген Трика (Румъния): Вече съжалявам, че съм прекарал тук, в България 4 години от моята кариера. Не мога да си представя, че през цялото време бяхме обиждани с "цигани".

Искам да ви кажа, че в България има много повече цигани, отколкото в Румъния, може би тук има най-много цигани изобщо. Виждат се като тръгнеш от летището за центъра. Не смятам, че отделни хора скандираха, а целия стадион.

Така че бих искал в България да имат малко повече респект към нас. Но и медиите тук засилиха това, след като
постоянно се насаждаха отрицателни емоции. Аз не съм идиот, чета българските вестници и виждам това много добре.

Дорин Гоян (Румъния): Това е футболът, загубихме, но сме на Европейското първенство. След гола в нашата врата изпуснахме доста шансове, така че не може да се каже, че не сме приели мача на сериозно.

И България, и Румъния са сериозни и много солидни отбори, но разликата е, че ние се класирахме.

Адриан Муту е футболист, който може да вкара гол във всеки мач, във всеки момент. Добър е и винаги липсва, когато не играе за нас.