Лудогорец записа изключително важна победа в борбата за титлата в „А" група. В среща от 22-ия кръг, момчетата на Георги Дерменджиев се наложиха с 3:0 като гости на Славия, като по този начин събраха на сметката си 47 точки, с 3 в повече от втория ЦСКА, които гостуват на Ботев в неделя.

Фабио Ешпиньо даде аванс на Лудогорец. Полузащитникът бе точен в 31-ата минута, когато отклони центриране на Дани Абало по земя и прати топката в мрежата зад рожденика Георги Петков. В добавеното време на срещата гостите стигнаха до още две попадения. Първо главният съдия Цветан Кръстев отсъди пресилена дузпа след падане в полето на Мисиджан. Зад топката застана Златински, който не сгреши - 0:2. Секунди по-късно Мисиджан бе намерен в полето, справи се с двама бранители на домакините и с хубав удар с левия крак оформи крайното 0:3.

Домакините обаче има за какво да съжаляват, тъй като в последните минутки на двубоя, при резултат 0:1, пропуснаха няколко отлични положения чрез Радослав Василев и Димитър Везалов. Особено фрапантен бе пропускът на Везалов, който в 89-ата минута, при резултат 0:1, от 3 метра не успя да вкара с глава.

„Важни са точките. Днес взехме три и се утвърждаваме на първата позиция. Направихме много пропуски и се надявам, че в следващите мачове ще успяваме да вкарваме повече голове", коментира след срещата треньорът на шампионите Георги Дерменджиев.

СЛАВИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 0:3 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)

КЛАСИРАНЕ В „А" ГРУПА

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ