Късно вечерта във вторник, с полет от Франкфурт, в София пристигна германският дефанзивен полузащитник Заша Болер (в синьо), който от днес ще се присъедини към тренировъчния процес на ЦСКА и ще премине пробен период.

24-годишният футболист е възпитаник на академията на Щутгарт, досегашен играч на новака в Бундеслигата Хофенхайм, а през пролетта играе като преотстъпен за Гройтер Фюрт във Втора Бендеслига. “Топспорт”бе единствената медия, която посрещна футболиста.

Предлагаме ви кратко интервю с Болер:
- Заша, Добре дошъл в България!
- Благодаря!
- Не всеки ден идват германци на тестове в България. Сигурен ли си, че ти го искаш?
- Аз не съм авантюрист, но приех предизвикателството. Всичко стана много бързо. Не поднових договора си с Хофенхайм, защото ми предлагаха отново да бъда преотстъпен и поисках от моите агенти да опитат да ми потърсят друг отбор, та дори в чужбина. Един от тях е Петьо (б.а. Петьо Костадинов), който преди няколко дни се обади и информира за този интерес. Разбира се, аз знаех за ЦСКА, като име. Знам и някои от играчите ви, които са тръгнали оттук. За Балъков няма да говоря, защото е институция в Щутгарт, но като малък например се опитвах да подражавам на вашия Лечков.
- В следващия кръг ЦСКА играе срещу неговия роден тим...
- О, аз бях много изненадан, когато научих, че е станал кмет на родния си град. Не всеки ден футболист приема такава длъжност.
- България няма стандарта на Германия, това не те ли тревожи?
- След като съм приел да ме оценяват, не ме тревожи. Бях впечатлен от публиката. Петьо ми изпрати по интернет линкове с много клипове. О-о, наистина е горещо. Наистина е пламък и дим.
- А някой казвал ли ти е, че ако тази публика те заобича, това означава, че вече си звезда?
- Моята първа задача е да се защитя пред треньорите. Ако това стане, то със сигурност ще дам сърцето си, защото аз обичам футбола.
- А чувал ли си за Левски?
- А и за това знам. Знам даже и някои по-груби неща.
- Подготвен ли си, все пак тук сезонът вече тече?
- Kондиционно безусловно съм готов, защото се подготвях с Хофенхайм, те ме приеха, независимо, че отказвам да преподпиша и съм свободен агент . Естествено липсва ми игрова подготовка в мачове. Не приемам двустранните игри за такива.
- Успех тогава и още веднъж – Добре дошъл в България!
- Много сте учтиви, благодаря!