Според източник от треньорския щаб на шампиона ЦСКА днес се очаква да пристигне голмайсторът на Швеция за 2007 година. След справка в Световния футболен статистически масив „Сокър асосиейшън” това е Гардар Гунлаугсон от Норкьопинг. За 24 мача, три като резерва, има отбелязани 18 гола. През 2006-а, 25-годишният исландец играе в два отбора по половин сезон. За исландския Валур изиграва 10 двубоя и реализира 6 попадения и през следващата половина преминава в Норкьопинг, където за 4 месеца играе 13 мача, един от които резерва, и отбелязва 10 гола.

През 2008-а от 30 март насам играе 8 двубоя, в които се е разписал два пъти. През тази година пропуска по 3 кръга през май и след 13 юли, заради отказа му да преподпише договора си, който изтича. Говори се, че поради тази причина исландецът ще излезе почти без пари на „червените”, ако бъде одобрен. Български промоутър на Гунлаугсон е Петьо Костадинов, който категорично отказа коментар тази сутрин, като ни препрати към прес-службата на ЦСКА.

За мнение за качествата на нападателя, “Топспорт” потърси съотборника на Бранимир Костадинов в шотландския Хартс и младежки национал на Исландия Харалдур Бьорнсон (на малката снимка - вляво). “Гардар е много добър нападател. Експолиозвен и динамичен състезател. Познато име е в Исландия. За съжаление не може да води атаката на Исландия, тъй като на неговия пост играе Ейдур Гудьонсен, който знаете от каква висока класа е. Малко съм учуден, че е приел такова предизвикателство. Пожелавам му много успех в ЦСКА. От Бранимир знам, че този клуб е най-успелият в България. А освен това помните, миналата година играх с Хартс на турнира "Хайнрих Шлиман" и загубихме от тях”, обясни Бьорнсон.