Навръх 41-ия си рожден ден треньорът на Левски Станимир Стоилов се видя в чудо след поредната контузия в "синия" лагер. Този път лицето сбръчка вратарят Божидар Митрев, който получи нова травма в лакътя. Той ще пропусне днешната последна контрола от лагера в Кипър срещу словаците от Артмедия.

Божката е поредният контузен в редиците на Левски. В момента различни болежки лекуват Шакиб Бензукан, Даниел Боримиров и юношата Радко Мутафчийски, а бразилецът Лусио Вагнер тепърва ще трябва да навлиза в ритъм, след като цяла зима беше измъчван от травма в коляното.

На вчерашното следобедно занимания на Левски пък за глезена се хвана Борислав Балджийски. Лекарският екип на "сините" веднага му оказа първа помощ, а по-късно младокът премина медицински изследвания в кипърска клиника. За щастие направените снимки показаха, че глезенът на Балджийски не е счупен и той ще се възстанови по-рано от предварително обявените 30-ина дни.

По време на подготовката в Агия Напа от контузии се оплакваха също Георги Сърмов, Веселин Минев и юношите Виктор Генев, Александър Киров, Цветан Димитров и Мариан Огнянов.

Здравословните проблеми, съчетани с временното отсъствие на игралите през седмицата за националните си отбори Георги Петков, Живко Миланов, Николай Димитров, Игор Томашич и Дарко Тасевски, оставиха Станимир Стоилов без футболисти. За да попълни бройката в контролата с румънския Оцелул, Мъри се принуди да пусне като титуляр 37-годишния главен скаут на Левски Саид Ибраимов.