Левски победи с 1:0 старите си познайници от Артмедия в последната контрола от лагера на "сините" в Кипър. Утре шампионите се прибират в София с полет от Ларнака в 11:20 часа.

Николай Димитров вкара победното попадение в 58-ата минута и зарадва треньора Станимир Стоилов, който днес празнува 41-ия си рожден ден. Преди малко по-малко от 2 години Левски отстрани Артмедия на 1/16-финалите от турнира за купата на УЕФА, след което написа история, нареждайки се сред осемте най-добри отбори в надпреварата.

В днешната проверка срещу словаците Станимир Стоилов започна със същите футболисти, победили в неделя с 3:2 румънския Рапид (Букурещ).

В началните минути Левски по-често поглеждаше към противниковата врата. В 10-ата минута Миро Иванов пробва да изненада Каменар с удар извън наказателното поле, но той улови без проблеми.

В 24-ата минута "сините" можеха да открият резултата. Стражът на Артмедия се опита да изчисти топката, но тя рикошира в тялото на Жеан Карлош и мина на сантиметри от вратата на Каменар.

През първото полувреме и двата отбора не впечатлиха с кой знае каква продукция и нулевото равенство на почивката бе напълно закономерно.

Със започването на втората част Мъри пусна Ричард на мястото на Тасевски.

В 57-ата минута Карлош получи добър пас от Миро Иванов, но от няколко метра прати топката в аут, пропилявайки страхотно голово положение.

Левски обаче вече беше овладял центъра на терена и само минута по-откри резултата. Жоазиньо намери добре Миро Иванов, който изведе Николай Димитров сам срещу словашкия вратар и за Хичо не остана друго, освен да прати топката в мрежата - 1:0 за "сините".

Секунди по-късно направилият отличен мач Миро Иванов можеше да удвои, но останал очи в очи с Каменар загуби хладнокръвие и стреля крайно неточно.

Левски продължи да натиска до самия край на срещата, но Ричард и Жеан Карлош не успяха да се възползват от шанса да направят "синята" победа по-изразителна.

Левски - Артмедия 1:0

1:0 Н. Димитров (58)

Левски: Петков, Миланов, Томашич, Рабе, Жоазиньо (60-Вагнер), Сърмов, М. Иванов, Тасевски (46-Ричард), Зе Суарес (67-Огнянов), Жеан Карлош (75-Иса), Н. Димитров (83-Киров)

Артмедия: Каменар, Цвирек, Жеде, Досудил, Пирожка, Чинеге, Салата, Фодрек, Урбанек, Постеш, Бурак (Дурица, Мраз, Халенар, Клебер, Обжера, Кожак)

Агия Напа, стадион "Тасос Марку", 200 зрители
Съдия: Паникус Иконому (Кипър)
Жълт картон: Обжера (А)

Отзиви от контролата:


Още за Левски от днес: