След сутрешната тренировка в събота (19 януари) футболистите на Литекс получиха полoвин ден почивка. Повечето от тях се възползваха от предоставеното им свободно време и го удариха на шопинг, информира сайтът на ловчанлии.

Играчите посетиха най-големият мол в Азия "Емирейтс". Чудото на съвременната архитектура разполага с над 300 магазина, 25 кафенета, хотел, паркинг на четири етажа и единствената по рода си в Азия закрита ски писта. Без да се притесняват, че още не е дошло време за големите намаления, известно като "Дубай шопинг фестивал", когато цените падат средно с 30 процента, футболистите атакуваха магазините и накупиха техника, дрехи и сувенири.

Тези, които бяха в Литекс миналата година по същото време и изкараха първия лагер в Дубай, констатираха, че в момента стоките са доста по-скъпи. Преносимите компютри например излизат с едва 100-150 лева по-евтино от България, но закупени оттук нямат гаранция. Мобилните телефони също държат цени. На сметка са единствено по-евтините апарати. Най-изгодно се продават дрехите. В съседен на "Емирейтс" МОЛ бе в сила разпродажба в магазин на "Пиер Карден", където оргинални дънки струваха 40 дирхама (местната парична единица) или 20 лева.

Посещавайки големите търговски центрове човек може да разбере на кой чуждестранен отбор са фенове иначе консервативно настроените араби. През 10 метра се срещат бутки, осеяни с артикули на Арсенал. Местната авиокомпания "Флай Емирейтс" (№1 по всички показатели в Азия) e спонсор на "топчиите". Тя първа ще пусне в експлотация най-големия въздухоплавателен лайнер - "Ербъс А 380". Наред с официалните екипи и всевъзможни други артикули на гранда от Лондон се продават и умалени макети на всички самолети от парка на "Флай Емирейтс". Най-скъпият от тях струва 900 дирхама или 450 лева.

Освен всичко в Литекс се убедиха в коректността на местните търговци. Един от чуждестранните футболисти на Литекс си купи компютър. При плащането броил доста повече от посочената цена. Два часа по-късно от магазина се обадиха в хотел "Ал Бустан", за да съобщят за недуразомението.