ЦСКА излъга Омония с 2:1 и се класира за първия кръг в турнира за Купата на УЕФА.

През първото полувреме ЦСКА опитваше да атакува вратата на гостуващия отбор, но създадените положения не влизаха във вратата. 

Гостите от Кипър поведоха още в 8-ата минута с гол на Какоянис, който след центриране от ъглов удар на Муселин се възползва от неразбирателство в защитата на ЦСКА и заби топката в мрежата на Ивайло Петров - 0:1.

Първият удар към вратата на Омония дойде след статично положение, след като в 14-ата минута бразилецът Маркиньос насочи отлично топката от пряк свободен удар, но кълбото премина на сантиметри от левия страничен стълб на Георгалидис.

Три минути по-късно централният нападател Неи (на снимката) направи 1:1, след като Велизар Димитров му свали топката с глава след центриране на Флорентин Петре от корнер.

До края на полувремето топката не слезе на земята, двата отбора не знаеха как да организират играта си и ентусиазираната в началото публика на ЦСКА се смълча.

Минута преди почивката Неи сътвори най-атрактивното изпълнение през първата част, след като намери топката със странична ножица, но вратарят спаси с голяма доза късмет.

През втората част отборът на ЦСКА продължи да атакува, но не се стигаше до опасности пред вратата на Омония. 

В края на мача на сцената излезе белгийският съдия Серж Гумиени, който в 74-ата минута показа за фаул срещу Удоджи жълт картон на Исмаил Ба от състава на гостите и понечи да го изгони, мислейки, че сенегалецът има вече едно официално
предупреждение.

След едноминутна разправия конфузията бе избегната и Ба остана на терена, но само още 4 минути - тогава отново за нарушение срещу Удоджи отново на Ба (на снимката вдясно) последният получи редовен втори жълт картон и пое към съблекалните.

В минутите до края на редовното време ЦСКА стигна до няколко атаки, но при първата по-сериозна - в 90-ата минута, центриране на Йордан Тодоров към връхлитащия Георги Чиликов и неумела намеса на тъмнокожия бранител на гостите Нелсон Веига топката се озова в мрежата на Георгалидис и ЦСКА стигна до Рая - 2:1.

В даденото 6-минутно продължение на мача Гумиени изгони и Веига за втори жълт картон, но въпреки, че останаха с 9 души, играчите на Омония не се отказаха да нападат и след последния съдийски сигнал наобиколиха съдията от Белгия, за да искат обяснение за отсъжданията му. 

Влезлият като резерва Гарсес пък се сдоби със син часове преди срещата, и ще почерпи съотборниците си.

След края на срещата феновете на гостите започнаха да чупят седалките, но бяха озаптени от стюардите на стадиона.

Така след драматичната победа с 2:1 се избегна ситуацията от преди три сезона, когато същите два отбора играха продължения на стадион "Българска армия"
след равенства от по 1:1 в двата мача и победа за ЦСКА с 3:1 с голове в добавеното време.