Комитетът по организиране на състезанията към БФС уважи жалбата на Беласица за нередовни медицински прегледи на играчи на Марек и присъди служебна победа на "комитите" над дупничани с 3:0. Мачът през миналия уикенд на стадион "Бончук" завърши наравно 1:1, което на практика изхвърли Бела от елита.

Днешното решение на КОС обаче прави интригата на дъното много интересна и всичко ще се изяснява в събота, когато Берое (с 26 точки) гостува на Локо (Сф), а Беласица (с 23) приема Ботев на стадион "Цар Самуил". Тогава ще стане ясно кой ще е третият изпадащ, който ще последва Видима-Раковски и Марек.

Ако "комитите" победят "канарчетата", а старозагорци паднат от "железничарите", тогава Бела и Берое ще бъдат с по 26 точки и под внимание ще се вземат преките двубои, в които предимството е за петричани. През есента те загубиха с 1:2 визитата си под Аязмото, но тази пролет биха у дома с 3:1.

"Марек са нередовни по два пункта, от една страна предсъстезателните им медицински прегледи за мача са абсолютно нередовни и фалшиви, а от друга – осигуровките на сръбския футболист от Марек Милан Павлович не са плащани. Пледирам към Локо (Сф) да прояви феърплей и да играе честно срещата си с Берое в последния кръг", заяви президентът на Беласица Костадин Хаджииванов пред "Гонг".

Новото класиране в "А" група

Отзвук:

Още по темата: