Президентът на Беласица Костадин Хаджииванов се опасява в уговорка на срещата Локо (Сф) - Берое, която до голяма степен ще реши съдбата на "комитите". Днес КОС уважи жалбата на петричани за нередовни медицински прегледи на играчи на Марек и им присъди служебна победа с 3:0. Мачът през миналия уикенд на стадион "Бончук" завърши наравно 1:1, което на практика изхвърли Бела от елита.

Сега обаче всичко ще се решава в събота, тъй като двата отбора може да съберат по 26 точки и да се прибегне до вземане под внимание на преките двубои, в които предимството е на страната на Беласица.

"Локо (Сф) и Берое сигурно ще уговорят срещата си в събота. Гигов би се навил да жертва медалите. Дано не съм прав. Ако Локомотив победи, то тогава ще им се извиня публично за думите си", каза Хаджииванов пред Топспорт.бг.

Босът на Бела каза, че не се опасява от отмяна на решението на КОС. "То не подлежи на обжалване. Такива са фактите. Честността възтържествува. Ние не сме виновни, че някой е виновен. Не е важно как разбрах, че Милан Павлович не е получал осигуровки", добави президентът на петричани.

Хаджииванов каза още, че срещата в Стара Загора между Берое и Спартак (Вн) преди няколко кръга е била уговорена. "Те се бяха разбрали да си поделят по точка. По този начин до голяма степен и двата отбора си подпечатаха оставането в "А" група", завърши Хаджииванов.

БФС присъди служебна победа за Беласица срещу Марек

Отзвук: