Националният селекционер на България е в Албена, където ще наблюдава на живо двубоите от турнира "Албена Каварна къп", който стартира в четвъртък. "Топспорт" е медиен партньор на надпреварата, в която участие ще вземат 9 клуба, които са разделени в 3 групи.

Марков е запланувал да изгледа всички двубои на юношеския национален отбор на България (до 19 г.). Във формацията на Михаил Мадански се открояват имената на Бранимир Костадинов от Хартс (вдясно), Михаил Александров от Борусия (Д), Радослав Василев от Рединг, както и Георги Танев от Барселона, който е син на Лъчо Танев.

Не е изключено Марков да посети лагера на "трикольорите" и също да се опита да надъха младите национали, в редиците на които има куп талантливи момчета, на които специалистите предричат бляскаво бъдеще.

Националите ни до 19 години години излизат в първата си среща от "Албена Каварна къп" срещу Калиакра, като двубоя ще се играе в четвъртък от 13,30 часа. Следващата среща на селекцията на Михаил Мадански от надпреварата е в петък от 15,00 часа срещу Берое.

"Не сме си поставили за цел на всяка цена да играем на финал в Албена. Основното, към което се стремим е да сформираме добър състав, с който да извоюваме първото място в елитния кръг на квалификациите за европейското първенство", каза отговорникът за юношеските ни гарнитури Павел Панов (вляво) пред Топспорт.бг.

Както е известно националите ни са в група с Норвегия, Израел и Исландия във втората фаза от квалификациите за европейското, като срещите ще се играят през месец април. В предварителната групова фаза нашите, тогава водени от Альоша Димитров, записаха победа над Дания с 1:0, загуба с 0:2 от Турция и 0:0 с Фарьорските острови, което се оказа достатъчно за продължаването ни напред.