Tреньорът на Левски Станимир Стоилов не скри задоволството си от подготовката на отбора досега и от представянето на новите попълнения Дарко Тасевски и Шакиб Бензукан.

"Сините" се събраха на 16 юли и проведоха първата част от летните си занимания с Правец, където изиграха и три контролни срещи, в които записаха победа с 5:0 над Хасково, с 3:2 над Видима и днес с 1:0 над кипърския шампион Апоел (Никозия).

"Искам да поздравя домакините от Правец. Създадоха ни перфектни условия. Бяха много отзивчиви и спомогнаха за една наистина добра подготовка. Доволен съм от всички играчи. Те тренираха сериозно и отговорно. Явно думата професионализъм значи много за тях", заяви Стоилов.

"Естествено допускали са грешки и в играта, и в тренировките, но общо взето оценката ми е положителна. Новите попълнения, специално в днешния мач се представиха много добре, даже над моите очаквания, като се има предвид, че са нови играчи", допълни той.

Мъри изрази задоволство и от представянето на отбора в контролата с Апоел. "Получи се ползотворна проверка за нашия отбор срещу добър съперник. Представихме се добре като движение, като динамика, като създадени положения, но пак пропуски доста, но нормално е, върху това се работи. Смятам, че след 20 дни подготовка можем да кажем, че нивото, което видях е сравнително добро, без много да величаем, или да сме недоволни", заяви той.
  
Милан Коприваров не взе участие в мача заради травма на глезена, но до няколко дни той ще бъде на линия. Телкийски пък напусна 12 минути преди края, но не заради
травма. "Той няма контузия. От жегата му стана лошо и решихме да не рискуваме", обясни Стоилов.
   
Специалистът обяви и имената на юношите, които ще тренират с Левски по време на втория лагер в Австрия. Симеон Иванов ще лети с отбора утре, а другите шестима Стефан Станчев, Тодор Стоев, Мариян Огнянов и Лъчезар Балтанов, Атанас Курдов и Александър Киров ще се присъединят към  състава във вторник, тъй като ден по-рано играят на финала за републиканското първенство за юноши старша възраст срещу вечния съперник ЦСКА.

В Австрия се очаква да пристигне на проби и френският нападател Сирил Шапюи, както и още един футболист, които директно ще подпише договор с шампионите.
   
"За Шапюи ще преценим дали ще дойде на проби, след  като изгледам записи с неговото представяне, а за другия футболист, ще обявим, след като има някаква яснота. Наблюдавал съм го доста пъти. Чужденец е", обясни Стоилов.

Той е доволен, че част от основните футболисти от състава на Левски Христо Йовов, Димитър Телкийски и Ричард са се съгласили да продължат договорите си с клуба. 
   
"Подновяването на договорите е по мое предложение. Радвам се, че тези футболисти ще останат в Левски. Те са част от най-славната история на клуба и смятам, че Левски като клуб трябва да им предложи по-дългосрочни договори и след това да мисли за тяхното бъдеще", каза Стоилов.
   
Мъри все още не е гледал евентуалния съперник във втория предварителен кръг на Шампионската лига Тампере Юнайтед (Финландия). "Имаме касета от един мач на Тампере. Цанко Цветанов ще пътува за Финландия в неделя, за да гледа още една тяхна среща. След това Саид Ибраимов ще наблюдава и двата  мача от първия предварителен кръг. Аз все още нямам впечатления от играта им", заяви Стоилов.