Собственикът на Левски Тодор Батков бе видимо доволен след победата над Апоел (Никозия) с 1:0 в контролата, която двата отбора изиграха днес в Правец.

Босът на "сините" сподели след проверката, че в лагера на шампионите очакват още едно ново попълнение. Адвокатът не пожела да назове името на играча или позицията, на която се състезава, като призна само, че е чужденец.

Батков добави, че в близките дни към "сините" ще се присъедини френския централен нападател Сирил Шапюи, който ще бъде изпробван по време на втория лагер в Австрия.

Босът на шампионите намекна, че е много вероятно в близките дни да се получи трансфер подобен на този с Ники Михайлов в Ливърпул. "В близките дни Левски може да направи нов сензационен трансфер, подобен на този на Николай Михайлов в Ливърпул", намекна Батков, който не уточни дали става въпрос за Атанас Курдов, като помоли журналистите да не гадаят.

В същото време полузащитникът Мирослав Иванов (вдясно) подписа нов тригодишен договор с българския шампион Левски, съобщи изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков.

Така Шуменския Деко обвърза бъдещето си със "сините" до 30 юни 2010 година. Други трима основни футболист също са получили предложения за продължаване на контрактите си. Националите Димитър Телкийски, Христо Йовов, както и
нигериецът Ричард са дали принципно съгласие да парафират нови споразумения с Левски.

Батков добави, че трансферът на капитана на мароканския олимпийски отбор до 23 години Юсеф Рабех е пред провал, тъй като в Левски има прекалено много защитници. "Имаме твърде много защитници и това е проблемът, иначе
можеше да го вземем още преди месец. В момента разполагаме с два пълноценни отбора. Имаме проблем с десния защитник, но имаме и варианти. Мъри пробва Борислав Стойчев, Бензукан също е играл на този пост, така че ще преценяване", каза Батков.

Босът е имал среща с отбора и спортно-техническото ръководство като на нея са уточнени бонусите за футболистите за титла, дубъл и Шампионска лига.

Батков ще присъства на финалната среща при юношите-старша възраст между Левски и ЦСКА на стадион "Васил Левски" в понеделник от 19,30 часа. Той обеща премии при успех на младите "сини" таланти.