Левски победи само с 1:0 кипърския Апоел (Никозия) в контролата, която двата отбора изиграха в спортния комплекс в Правец. Единственото попадение в проверката падна в 63-ата минута, като негов автор стана Димитър Телкийски.
"Сините" изцялo владеят инициативатa, но в завършващата фаза са доста неубедителни. Още в началните минути на третата си проверка за това лято шампионите упражниха натиск и трайно се настаниха в половината на Апоел (Никозия).Дарко Тасевски шутира към вратата на Апоел (Никозия)
В 3-ата минута Бардон преодоля двама бранители и стреля, но встрани от вратата. Минута по-късно защитник на кипърците пресече двойно подаване между Йовов и Домовчийски в наказателното поле на съперника и по този начин не позволи на Валери да нанесе опасен удар към кипърската врата.

До 15-ата минута мерника си изпробваха Дарко Тасевски (вдясно) и Седрик Бардон, но топката все излизаше в аут. До този момент играчите от Кипър съумяха да отправят само един удар към Георги Петков, който прелетя встрани и излезе в аут.

В 20-ата минута Петков демонстрира класата си, като по феноменален начин спаси опасен удар на Фернандес, избивайки топката в корнер и предотвратявайки сигурен гол в мрежата си.

Малко по-късно бе предприета първата смяна в срещата. За Апоел (Никозия) в игра се появи Пинто, който замени Съдиас. В 30-ата минута Бардон бе фаулиран грубо в близост наказателното поле на кипърците. Йовов застана зад топката, но ударът му прелетя на сантиметри над напречната греда на вратата пазена от Морсис.

В 38-ата минута "сините" бяха най-близо до попадение. Домовчийски изведе Емил Ангелов сам срещу вратаря на Апоел, но Бабангида се засуети и не успя да го преодолее.

Две минута след това топовен шут на Георги Сърмов бе избит от голлинията от бранител на Апоел. Минута по-късно след центриране от корнер Борислав Стойчев се извиси над всички и стреля, но неточно.

На почивката Станимир Стоилов обнови изцяло състава си, като единствено Бензукан остана на терена от тези, които започнаха срещата.

В 47-ата минута Боримиров бе фаулиран на границата на наказателното поле на кипърците, но в последвалото изпълнение Телкийски прехвърли стената и вратата, като топката излезе е аут. В 54-ата минута Николай Димитров-Хичо нахлу опасно към Морсис и от малък ъгъл нанесе силен шут, който вратарят на Апоел с мъка изби в корнер. По-късно Томашич засече с глава центриране на Телкийски отдясно, но топката отново не попадна в целта и нулевото равенство се запази.

В 63-ата минута играчите на Левски най-после се "отпушиха" и вкараха гол. Нападателят Екундайо Джайеоба напредна, подаде към Мирослав Иванов, който центрира към връхлитащия Телкийски и Мечо с глава откри - 1:0.

Четири минути след това параболичен удар с глава на Миро Иванов се отби в напречната греда и излезе в аут. Възпитаниците на Станимир Стоилов продължиха да атакуват след попадението. В 73-ата минута отново Шуменския Деко стреля, но доста неточно.

До края на проверката не паднаха нови попадения, като с пропуски за "сините" се отчетоха Миланов и Джайеоба. След тази контрола играчите на Левски се прибират в София, а утре ще отпътуват за Австрия, където ще се готвят до 22 юли. В базата Линдабрун "сините" са запланували да изиграят общо 7 контроли, като първата е срещу румънския Университатя (Крайова) на 11 юли.

От началото на лятната подготовка "сините" вече изиграха две контроли, като победиха с 5:0 Хасково и с 3:2 Видима-Раковски.

ЛЕВСКИ - АПОЕЛ (Никозия) 1:0
1:0 Димитър Телкийски (63)

ЛЕВСКИ, първо полувреме: Петков, Стойчев, Бензукан, Топузаков, Вагнер, Сърмов, Тасевски, Бардон, Йовов, Ем. Ангелов, Домовчийски

ЛЕВСКИ, второ полувреме: Митрев, Миланов, Бензукан, Томашич, Минев, Ричард, Боримиров, М. Иванов, Н. Димитров, Телкийски (80 - Сим. Иванов), Джайеоба

АПОЕЛ: Морсис, Сегири, Фуреа, Каптис, Мораиш, Таварев, Съдиас, Михаел, Фернандес, Макризис, Махлае (Пинто, Сапанис, Барето, Илия, Да Коща)

Тук може да откриете подробна информация за контролите през това лято!!!