Собственикът на Левски адвокат Тодор Батков очаква положително за клуба решение по казуса с преминаването на Станислав Ангелов в Енерги (Котбус).

Както е известно Ангелов подписа с германците без разрешението на клуба, възползвайки се от клауза в договора си, но "сините" оспорват редовността на трансфера и отказват да дадат жълтата карта на футболиста.

От Енерги отказаха да преговарят с Левски в България, а "сините" пък нямат намерение да се срещат в германците извън страната. На 12 юли се очаква решението на ФИФА по този спорен казус.

"Решението за Станислав Ангелов може да е само едно - да го отнесе футболистът, след което ние да предявим иск срещу Енерги, тъй като този играч струва пари", коментира Батков.

Той все пак не изключва среща с управата на Енерги, ако германците дойдат в София.

"Ако дойдат, ще има среща. Аз обаче нямам работа в Германия, най-малкото в тяхната федерация. Винаги съм имал желание за разговори, стига желаещият клуб да се отнесе уважително към шампиона на България, да дойде, да разговаря, да представи условията си, да преговаряме, да подпишем договор. Все още не са изгорени мостовете, но след няколко дни може и това да стане", заяви той.

"Германците са объркали историята с 65 години. Не сме 1942 година, а сме 2007. Моят отбор има с какво да се похвали, за разлика от другия отбор, който е световно неизвестен. Има си правила, етика, морал", допълни той.

В същото време от Енерги се оплакаха, че Станислав Ангелов е показал най-слаби резултати по време на тестовете от първата фаза на подготовката на отбора. 29-годишният българин се оплаква от болки в коляното и поради това пропусна едно от заниманията на отбора.

Според германците проблемът на Пелето е, че е бил подложен на прекалено голямо натоварване в Левски. През последните 2 години бранителят е участвал в над 100 мача за шампионите на България, а през лятото не е получавал достатъчно почивка и време, за да се възстанови, пише изданието "Лаузитцер Рундшау".