Мениджърът на Мартин Петров Лъчезар Танев заяви пред "Дарик радио", че Манчестър Сити е надделял над Тотнъм заради по-добрата оферта към българина, както и заради присъствието на Свен-Йоран Ериксон.

Около 14,15 часа (наше време) крилото подписа договор с "гражданите" за 3 години.

"И от двата отбора имаше интерес. От едната страна беше Тотнъм с присъствието на Димитър Бербатов и това, че тимът ще играе в Купата на УЕФА, а от другата - по-добрите финансови условия, както и присъствието на Ериксон, което гарант за спортен успех. Когато финансовите условия обаче удовлетворяват и Атлетико и играча, нормално е да се направи този избор", заяви агентът.

"По принцип плащат сериозни пари за футболист, с мисълта, че той ще играе, но това зависи от него. При всяко положение, като начало той ще е сред първите 11, но все пак трябва да е здрав и да показва добра игра", допълни мениджърът.

"Мартин беше наясно с интереса, който имаше около него. Аз го държах изолиран, за да не влия на резултатите му, но доверието между нас е много голямо. Т.е буквално неговите думи към мене бяха: "В края на краищата, каквото ти прецениш - това ще е", сподели пред "Гонг" Лъчезар Танев.

Агентът на Мартин Петров не изключи възможността съвсем скоро и друг българин да заиграе на Острова - "Повече българи най-вероятно обаче ще има догодина."

Днес сутринта вече бившето крило на Атлетико премина и последните медицински тестове на базата на клуба в Карингтън и подписа договор за 3 години. Испанският тим ще получи за него 4,7 милиона паунда.