Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Станков сподели пред Топспорт.бг, че в лагера на "трикольорите" няма да правят трагедии заради двете поредни загуби от началото на евроквалификациите.

"Защо да се отчайваме? Не виждаме каква ни е ситуацията в държавата, а искаме да бием Англия. Това няма как да стане. Момчетата играха с желание, но само като си направим сметка, че техните играчи ритат на супер терени, и то в отбори от Висшата лига, къде сме тръгнали се питам? Какво ни е наред в държавата, за да искаме успехи? Нито условията ги имаме, нито работата с младите е като в белите държави. Никой у нас не мисли за талантите, които наистина ги имаме в повече. Искам да кажа на всички момчета да бягат от България час по-скоро. Тук нямат развитие! У нас само
затъват, не могат да израстват като футболисти. То не бяха обещания, то не бяха планове 2007, 2008... Лошото е, че не виждам оправия в цялата ситуация", каза Станков пред "Топспорт".

Наставникът сподели, че се е почувствал ужасно от критиките на англичаните, които оприличиха стадион "Българска армия", като пасище.

"Ужасно ме боли от това. Мъчно ми е, като гледам "Армията" как се руши. Грозен стадион е станал! Като знам, какво кокетно съоръжение бе преди, а сега нищо не се прави и за него. Немислимо е стадион, който се намира на най-красивото място в София, да не се поддържа, а да се руши пред погледа на всички", допълни още Станков, който сподели, че е доволен от срещата с англичаните.

"Играхме прилично. Получихме нелепи голове, но каквото и да си говорим вече е късно. Две загуби от два мача е много лошо, но аз продължавам да работя с вдигната глава. Доволен съм от това, което върша. Ако всички работеха като мен, щеше да е добре за България", заяви още селекционерът на младите ни "лъвове".

"Ще ни бъде много трудно срещу Португалия на 12 октомври. Те дори са по-силни от англичаните, защото отбора им е все от момчета, които играят заедно от 2-3 години. И при тях има подмладяване, но само от 4-5 нови имена. При португалците има отбори до 19 и 20 г., които се състезават в отделни първенства. Докато нашите момчета играят по 1 мач на седмица. Какво повече да кажем? Надявам се на 12 октомври най-сетне да разчитам на най-доброто и да направим силен мач.

Тогава "А" тима няма среща и сигурно ще разчитам на Ивелин Попов (вляво). Гаджев изтърпя наказанието и също се завръща. Дано да използвам и Удоджи, който в скоро време трябва да получи български паспорт. Иначе не се стряскам, че Португалия победи Черна гора с 4:0.

Въпросът е, че в началото надцених нашите възможности. След жребия казах, че Англия и Португалия ще се борят за второто място в групата. Сега можеше да бъда прав, но нещата не станаха, както аз исках. Ако досега бяхме в пълен състав, можеше и да не сме на дъното след тези два мача. Не, че се отмятам от думите, които изрекох след жребия, но нека бъдем реалисти - с този отбор не можем да се мерим с тях!", завърши Станков, който тази вечер ще стиска палци за "А" тима в евроквалификацията с Люксембург.