Левски трудно победи с 2:1 Черноморец в отложена среща от 12-ия кръг на "А" група. Двубоят се игра на стадион "Георги Аспарухов" пред близо 8000 зрители. Шампионите се добраха до трите точки, след като до 58-ата минута изненадващо изоставаха с 0:1.

След този двубой "сините" излязоха на второто място в класирането, като вече имат 31 точки. Лидерът ЦСКА е с 41, а Локо (Сф) е също с 31 точки, но с по-лоша голова разлика от Левски. Славия пък вече е на четвъртата позиция с 30 точки. "Акулите" остават на петото място с 24 точки.

Халфът на Левски Ричард остана извън групата на "сините" за днешното домакинство. Това стана ясно след обявяването на стартовите състави, в които не фигурира неговото име. Както е известно, нигериецът е сигурен за руския Химки, за което Топспорт.бг пръв информира още на 19 февруари по обяд.

Сред титулярите и резервите на Станимир Стоилов го няма и Еньо Кръстовчев, въпреки че вече е уреден за Левски. Срещата с Черноморец започна Игор Томашич, а на върха на атаката за "сините" действа Жеан Карлош. Както "Топспорт" информира, Лусио Вагнер е на резервната скамейка.

Първото попадение бе дело на Марсио Нуньо, който наказа Георги Петков в 21-ата минута. Португалецът се възползва от колективна грешка в отбраната на Левски и с удар в левия ъгъл откри за "акулите".

Преди попадението "сините" така и не успяха да организират голова атака, като само веднъж Николай Димитров си позволи да обстрелва вратата на Владислав Стоянов.

В 23-ата минута Жеан Карлош се строполи в наказателното поле на бургазлии, но съдията Цветан Георгиев не се подлъга и не отсъди дузпа. Последваха минути на беззъб натиск на Левски. В 43-ата минута Георги Сърмов обстрелва вратата на бургазлии от границата на наказателното поле, но Стоянов изби в корнер. Две минути по-късно Жоазиньо напредна и шутира, но младият вратар на "акулите" отново бе блестящ.

Секунди преди края на първото полувреме Мирослав Иванов бе близо до изравняване, но силния му удар бе отразен с вещина от Владислав Стоянов и така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за Черноморец.

В началото на второто полувреме Станимир Стоилов извърши две смени. Нисичкият Жоазиньо отстъпи мястото си на Лусио Вагнер, а Боримиров смени Дарко Тасевски.

В 58-ата минута Николай Димитров проби отляво в наказателното поле, подаде находчиво към Жеан Карлош, който засече топката и я прати под гредата за 1:1.

В 65-ата минута съдията Цветан Георгиев отсъди дузпа за Левски. В този момент Мирослав Иванов влезе в наказателното поле на бургазлии и бе фаулиран. Според футболистите на гостите нямаше фаул, но Малката Баничка отсъди наказателен удар. От бялата точка пропусна Даниел Боримиров, който стреля твърде слабо и Владислав Стоянов улови.

Само пет минути след това ветеранът се реваншира за пропуска си. Боримиров реализира с глава за 2:1, след като засече отлично подаване на Мирослав Иванов.

До края не се стигна до сериозна голова опасност. За "сините" пропуснаха да реализират Мариян Огнянов, Николай Димитров и Жеан Карлош. В продължението пък играч на Черноморец отправи коварен удар, който прелетя на сантиметри над вратата на Георги Петков.


ЛЕВСКИ - ЧЕРНОМОРЕЦ 2:1
0:1 Марсио Нуньо (21)
1:1 Жеан Карлош (58)
2:1 Даниел Боримиров (70)

 

ЛЕВСКИ: Георги Петков, Живко Миланов, Юсуф Рабе, Игор Томашич, Жоазиньо (46-Лусио Вагнер), Дарко Тасевски (46-Даниел Боримиров), Георги Сърмов, Зе Суарес (71-Mариян Огнянов), Николай Димитров, Мирослав Иванов, Жеан Карлош

ЧЕРНОМОРЕЦ: Владислав Стоянов, Траян Дянков, Николай Кръстев, Николай Николов, Атанас Фиданин, Иван Цанков (72-Георги Караканов), Ванчо Траянов, Марсио Нуньо, Костадин Дяков (71-Стефан Трайков), Георги Божилов (61-Шенер Ремзи), Атанас Чипилов

Ст. "Георги Аспарухов" - 8000 зрители
Съдия: Цветан Георгиев
Жълт картон: Игор Томашич, Мирослав Иванов (Левски)

след срещата:

преди Левски - Черноморец: