Англия започва квалификационната си кампания за Световното първенство през 2010г. с гостуване на Андора. 4 дни по-късно Капело ще предвожда тима си за визита и в Хърватия.

Хърватите лишиха Англия от участие на предстоящото Европейсок първенство това лято, побеждавайки ги в последния мач с 3:2 насред "Уембли" и сега срещата между двата тима се явява първия сериозен тест за Дон Фабио.

Първото домакинство на англичаните пък ще бъде на Казахстан през октомври, преди тимът да отпътува за Беларус за последния си мач за календарната 2008г.

На 1 април 2009г. Украйна гостува на "Уембли", а впоследствие англичаните имат визита на Казахстан и домакинство на Андора.

Два мача, които могат да се окажат решаващи за развитието на събитията в групата, ще се изиграят през есента на същата година. Тогава Англия приема Хърватия и гостува на Украйна.

Кампанията завършва с домакинство на Беларус на 14 октомври следващата година. Англичаните трябва да спечелят първото място, за да са сигурни за участието си на форума в ЮАР.

"Доволни сме от това, което свършихме. Капело искаше мачовете с Хърватия да са през септември и започване на кампанията с Андора. Играчите няма да участват на Европейското първенство, така че ще могат да починат добре", заяви членът на ръководството на футболната асоциация на Англия Тревър Бруукинг.

Той бе заедно с Капело на срещата между ръководствата на националните отбори от групата, проведена в Загреб и продължила около 8 часа.