Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард изрази увереност, че неговият тим ще успее да отстрани Челси в полуфиналите на Шампионската лига и да се класира за трети финал в най-престижния клубен турнир в света в рамките само на 4 години. Любимецът на „червените” фенове е убеден, че „Анфийлд” ще смрази много повече футболистите на Аврам Грант, отколкото „Стамфорд Бридж” тези на Рафа Бенитес.

Предишните два пъти, когато двата тима се срещнаха в атзи фаза на турнира победители се оказаха „мърсисайдци”. Единият път причината за техния успех бе един доста спорен гол на Луис Гарсия, а втората победа дойде след изпълнение на дузпи. Тогава обаче имаше една малка разлика – реваншите бяха на „Анфийлд”.

„Имам намерението да играя пак на финала на Шампионската лига. Този отбор никога не се предава, дори в най-тежките момнти. Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим купата. Като погледнем какви отбори се състезават за Шампионската лига ще разберем, че няма човек на света, който да не признае, че това е най-ценният трофей. Затова искаме да сме там, където ще се реши съдбата му. Нашите фенове ще ни помогнат да се класираме напред. Атмосферата на „Стамфорд Бридж” не може да се сравнява с тази на „Анфийлд”. Ако се наложи да довършваме работата си там, ще го направим”, отсече Джерард.

Още преди Ливърпул - Челси: